22.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalFostul șef al serviciilor de informații și securitate olandeze, Dick Schoof, propus...

Fostul șef al serviciilor de informații și securitate olandeze, Dick Schoof, propus ca prim-ministru al țării

Fostul șef al agenției olandeze de spionaj și al biroului antiterorism Dick Schoof a fost nominalizat marți pentru a deveni noul prim-ministru al țării, scrie Euronews.

Un nou capitol politic se deschide în Olanda, unde cele patru partide care vor forma guvernul au decis să-l propună ca premier pe Dick Schoof, fostul șef al serviciilor de informații și securitate olandeze.

Noua coaliție de guvernare este condusă de Partidul pentru Libertate (PVV) al lui Geert Wilders, cunoscut pentru pozițiile sale naționaliste și populiste. La mijlocul lunii mai, Wilders a ajuns la un acord cu alte trei partide conservatoare pentru formarea unui nou guvern. În ciuda faptului că Wilders este liderul partidului principal al coaliției, el a ales să nu ocupe postul de premier, optând în schimb pentru propunerea lui Schoof.

Dick Schoof, în vârstă de 67 de ani, are o carieră impresionantă în domeniul securității și informațiilor. În prezent, el ocupă funcția de secretar general în Ministerul olandez al Justiției. Anterior, Schoof a condus Agenția Olandeză de Informații și Securitate (AIVD) și Centrul Național de Coordonare pentru Securitate și Contraterorism (NCTV), unde a jucat un rol crucial în protejarea securității naționale a Olandei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Crosul „Bucuria Alergării cu Invictus” – Ediția I

COMUNICAT DE PRESĂ Prima ediție a Crosului „Bucuria alergării cu Invictus", va avea loc sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 08.30, în Parcul Municipal Vest...

Crosul „Bucuria Alergării cu Invictus” – Ediția I

COMUNICAT DE PRESĂ Prima ediție a Crosului „Bucuria alergării cu Invictus", va avea loc sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 08.30, în Parcul Municipal Vest...

Canicula a leșinat din cauza Dianei Șoșoacă

Ilustrație: Marian Avramescu Valul de căldură ce a poposit deasupra Bătrânului continent și care i-a pus pe gânduri și pe specialiștii Administrației Naționale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă