29 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInternaționalAutoritățile grecești au confiscat peste 109 kilograme de cocaină ascunse într-un container...

Autoritățile grecești au confiscat peste 109 kilograme de cocaină ascunse într-un container cu calamari

Autoritățile grecești au confiscat peste 109 kilograme de cocaină ascunse într-un container cu calmari congelați la bordul unei nave inspectate în portul Pireu, au declarat marți surse din cadrul poliției, potrivit Reuters.

Containerul a fost expediat din Peru și avea ca destinație Croația, a precizat unul dintre oficiali.

Producția de cocaină din America de Sud a crescut în ultimul deceniu, iar traficanții din Balcani au ajutat la transformarea Europei în prima piață de cocaină din lume.

Săptămâna trecută, Grecia a declarat că a închis un grup infracțional internațional care trafica cocaină în containere de transport maritim din America Latină către Europa, în urma unei investigații lansate de autoritățile locale de combatere a drogurilor și a contrabandei, în cooperare cu Administrația americană pentru combaterea drogurilor.

Zeci de pungi de plastic care conțineau peste 210 kg de cocaină au fost găsite și confiscate săptămâna trecută în containere cu creveți congelați.

Containerul de marți a fost găsit pe aceeași navă și se număra printre cele 13 containere aflate în inspecție. Poliția investighează orice legătură cu operațiunea de săptămâna trecută și colaborează cu autoritățile străine pentru a obține probe care ar putea duce la arestarea suspecților, au declarat oficialii, care au vorbit sub rezerva anonimatului.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Fostul campion Murray, exclus de la Wimbledon după o intervenție chirurgicală la spate

Fostul campion de două ori la Wimbledon, Andy Murray, a fost exclus din turneul de anul acesta după ce a suferit o intervenție chirurgicală...

Corp găsit după inundațiile din Elveția, două persoane încă dispărute

Salvatorii elvețieni au găsit duminică corpul uneia dintre cele trei persoane dispărute de la inundațiile care au lovit cantonul sud-estic Grisons, a declarat poliția. Furtunile...

Fostul campion Murray, exclus de la Wimbledon după o intervenție chirurgicală la spate

Fostul campion de două ori la Wimbledon, Andy Murray, a fost exclus din turneul de anul acesta după ce a suferit o intervenție chirurgicală...
Ultima oră
Pe aceeași temă