21.2 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza.

“Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci de civili nevinovaţi ce căutau doar adăpost în acest conflict mortal”, a scris Guterres luni pe platforma de socializare X.

“Nu există niciun loc sigur în Gaza. Această oroare trebuie să înceteze”, a adăugat el.

La rândul său, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, şi-a exprimat oroarea faţă de moartea civililor din Gaza, în urma atacurilor aeriene israeliene de lângă Rafah.

“Imaginile din tabără sunt îngrozitoare şi nu indică nicio schimbare aparentă în metodele şi mijloacele de război folosite de Israel, care au dus deja la atât de multe decese printre civili”, a declarat Turk, citat luni într-un comunicat.

“Atacul de duminică evidenţiază încă o dată că nu există practic niciun loc sigur în Gaza”, a spus el.

“Fac apel la Israel să înceteze ofensiva militară în guvernoratul Rafah, aşa cum a ordonat Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ)”, a adăugat Turk.

El a cerut din nou tuturor părţilor implicate în conflict să pună în aplicare o încetare a focului.

Autoritatea sanitară condusă de Hamas în Gaza a transmis că 45 de persoane au fost ucise şi zeci rănite în atacul aerian care a lovit corturile ce adăposteau persoane strămutate.

Majoritatea victimelor atacului aerian au fost femei şi copii, a precizat autoritatea sanitară, descriind incidentul drept un “masacru”, scrie Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...

EURO 2024: Spania a rezolvat calificarea în optimi după ce a învins Italia cu 1-0

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia,...

De când are actori precum Seagal pe lângă el, Putin a învățat să joace și în scenete proaste precum cele regizate de Kim Jong...

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a învățat multe din experiența actorilor de renume, care au fugit în statul său pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă