32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalFirea reclamă la CNA emisiunea "Naşul", în care Boureanu şi Moraru i-au...

Firea reclamă la CNA emisiunea “Naşul”, în care Boureanu şi Moraru i-au lezat imaginea şi onoarea

Gabriela Vrânceanu Firea a sesizat CNA cu privire la emisiunea “Naşul” difuzată pe 1 iunie de postul B1 TV, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi moderatorul Radu Moraru i-au lezat “imaginea şi onoarea” şi au folosit cuvinte “jignitoare şi injurioase” la adresa sa şi a trustului Intact, informează Mediafax.

CNA va analiza în şedinţa de joi sesizarea cu privire la emisiunea “Naşul” din 1 iunie.

Potrivit unei sesizări – trimise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de Gabriela Vrânceanu Firea, realizatoarea emisiunii “Ştirea Zilei”, Ligia Enache, producătorul general al emisiunii, Radu Preda, consultantul editorial al programului, Bianca Gruiţă, editor coordonator, şi Alina Ban, PR Manager -, în emisiunea “Naşul” difuzată pe 1 iunie pe postul B1 TV, moderatorul Radu Moraru şi deputatul PDL Cristian Boureanu “au făcut aprecieri de natură să lezeze imaginea şi onoarea”, în special, a realizatoarei TV de la Antena 3 Gabriela Vrânceanu Firea şi, în general, a trustului de presă Intact Media Group.

Totodată, potrivit sesizării, s-au folosit “cuvinte jignitoare şi injurioase” şi nu a fost luat în considerare punctul de vedere al Gabrielei Vrânceanu Firea, care nici nu a fost invitată în emisiunea “Naşul” pentru a-şi exprima opinia în legătură cu incidentul de la emisiunea “Ştirea Zilei” din seara precedentă, care a fost discutat la B1 TV.

“În plus, nici nu i-a fost citit mesajul scurt scris trimis de aceasta moderatorului, Radu Moraru, pe telefonul personal. În concluzie, domnul Moraru a dat dovadă de părtinire, lipsă de obiectivitate, refuzul de a asculta şi cealaltă parte implicată într-un incident, degenerarea limbajului folosit, lipsă de imparţialitate. Mai mult, după mesajele transmise de către doamna Firea către domnul Moraru, acesta a confirmat pe post, în direct, că a primit mesajele, dar nu a dorit să le citească conţinutul, nici măcar atunci când doamna Firea a subliniat că revista Felicia, pe care o conduce, nu a făcut niciun contract cu Nuclearelectrica sau altă companie de stat, aşa cum afirma domnul Radu Moraru, dorind să acrediteze ideea că nu numai politicienii fac afaceri cu statul, ci şi presa. Lucru total neadevărat în cazul revistei Felicia”, se mai spune în sesizarea remisă CNA.

Potrivit sesizării, în respectiva emisiune, moderatorul Radu Moraru a făcut afirmaţii, precum: “dejecţii care curg secundă de secundă la trustul Intact”, “Ce face Antena 3 este terorism de presă, instigare la violenţă”, “Şleahta de la Intact Media Group”, “Papagalii de pe sârmă de la Intact”, “Hai Sictir, pe bune!” (referitor la emisiunea “Ştirea Zilei” şi la comunicatul remis de trustul Intact, după emisiunea în care Cristian Boureanu şi Gabriela Vrânceanu Firea au avut un schimb dur de replici), “canale care dejectează ură, minciuni, intimidări, jeg”.

Totodată, conform sesizării, în emisiunea “Naşul” s-a spus că “Felicia face afaceri cu banii statului. A luat un milion de euro de la Nuclearelectrica!”, în timp ce Radu Moraru a spus despre Gabriela Vrânceanu Firea că este “toantă”.

În sesizare se mai spune că, la rândul său, Cristian Boureanu a făcut în emisiunea de la postul B1 TV afirmaţii precum: “Puteam să o întreb (pe Gabriela Vrânceanu Firea) dacă a băut, dacă s-a drogat”, fără ca moderatorul să reacţioneze. Boureanu a mai spus că “întrebarea cu amantul mi-a venit aşa, din ce am citit prin presă, în 15 ani”. Această afirmaţie arată, potrivit sesizării remise CNA, “premeditarea faptelor”. “Din nou, moderatorul nu a intervenit. Nu au existat probe, dovezi, mărturii care să ateste că doamna Firea ar fi fost suspectată a avea o relaţie extraconjugală, nici cât a fost căsătorită, 17 ani, cu regretatul ei soţ, Răsvan Firea, şi nici în prezent”, se mai arată în sesizarea transmisă CNA.

Sesizarea primită de CNA vine după ce membrii Consiliului au amendat, pe 3 iunie, postul Antena 3 cu 18.000 de lei, pentru “Ştirea Zilei” difuzată pe 31 mai, în care deputatul PDL Cristian Boureanu şi Gabriela Vrânceanu Firea au avut un schimb dur de replici şi s-au acuzat reciproc. Membrii Consiliului au considerat atunci că moderatoarea “a pierdut controlul emisiunii”.

Emisiunea “Ştirea Zilei” din 31 mai i-a avut ca invitaţi, printre alţii, pe Cristian Boureanu (PDL), Ludovic Orban (PNL) şi Liviu Dragnea (PSD).

La un moment dat, în timpul emisiunii, Cristian Boureanu s-a supărat că nu ar fi fost lăsat să-şi prezinte punctul de vedere şi a început să o acuze pe Gabriela Vrânceanu Firea. El a fost prevenit de Gabriela Vrânceanu Firea că îi va fi tăiat microfonul şi a fost invitat să părăsească studioul, însă el a refuzat şi a rămas în emisiune până la final.

A urmat un schimb dur de replici şi acuzaţii între Boureanu şi Firea.

“Domnul Boureanu, am o întrebare pentru dumneavoastră”, i-a spus Gabriela Vrânceanu Firea lui Cristian Boureanu. Acesta i-a răspuns: “Doamnă, nu vreau să răspund la întrebările dumneavoastră. Vreau să vă întreb şi eu…”, fapt care a făcut-o pe Firea să-l întrebe: “Şi atunci de ce aţi venit? Vă rog frumos să vă ridicaţi şi să plecaţi”.

“Dumneavoastră l-aţi întrebat pe domnul Orban cum de s-au dublat cheltuielile publice în patru ani, deşi productivitatea muncii a scăzut? (…) Domnul Orban a vorbit 10 minute şi a ţinut un speech…”, a spus Cristian Boureanu.

Dialogul a continuat, pentru ca la un moment dat Gabriela Vrânceanu Firea să afirme: “Domnule Boureanu, eu vreau să vă pun următoarea întrebare, dacă mă ascultaţi bine, dacă nu, puteţi vorbi la bec”. (…)

“Domnule Boureanu, dar ce-aţi mâncat? Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?”, a mai spus Gabriela Vrânceanu Firea. A urmat rândul lui Boureanu să reacţioneze: “Nu ştiu, am mâncat ceva la dumneavoastră, aici”.

“La toaletă?”, i-a răspus Firea. “Ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aici”, a afirmat, în schimb, Boureanu.

“Chiar nu vă e jenă? Cum puteţi să vorbiţi aşa? Dumneavoastră v-aţi luat temperatura? Poate aveţi febră. Am o întrebare să vă adresez (…) Cine v-a spus că sunteţi băiat cu mucii-n freză a avut dreptate”, a spus Firea (o remarcă a fostului premier Tăriceanu la adresa lui Boureanu, n.r.).

Acest lucru l-a înfuriat pe Boureanu, care i-a reproşat lui Firea că îl jigneşte: “Acum mă jigniţi. Cumva, amantul dumneavoastră?”.

“Amantul meu? Dar amanta dumneavoastră? Şi firmele dumneavoastră?”, l-a întrebat Firea. “Mi se pare incredibil! (…) Răspundeţi la o întrebare sau nu? N-aţi făcut niciodată afaceri cu statul, aţi ajuns milionar muncind din greu (…)”, i-a mai spus Firea lui Boureanu.

În acel moment, Boureanu a ameninţat-o pe Firea că o să o dea în judecată. “O să vă dau şi în judecată. Unu, că nu sunt milionar…”

“Sunteţi deja dat de mine în judecată”, i-a răspuns Gabriela Vrânceanu Firea, însă Boureanu i-a reproşat: “Minţiţi cu o neruşinare… Să vă fie ruşine”.

“Dumneavoastră sunteţi plătit de contribuabili, eu nu sunt plătită de contribuabilii de la PDL”, i-a transmis, în schimb, Firea.

La rândul său, Boureanu i-a spus Gabrielei Vrânceanu Firea: “Dumneavoastră sunteţi plătită din bani furaţi”.

“Încă un proces. V-aţi ales cu vreo trei-patru procese”, a mai spus Gabriela Vrânceanu Firea, adresându-se lui Cristian Boureanu.

În timpul emisiunii, lui Cristian Boureanu i-a fost închis de mai multe ori microfonul, însă deputatul PDL a continuat să vorbească.

Pe 1 iunie, Antena 3 a anunţat că îl va acţiona în justiţie pe Cristian Boureanu, “în urma comportamentului său inacceptabil” de la emisiunea “Ştirea Zilei”, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea şi difuzată pe 31 mai.

Cele mai citite

Radu Mihaiu, despre alegerile din Sectorul 2: Există secții unde lipsesc voturi, există secții unde se regăsesc voturi în plus

Primarul Radu Mihaiu atrage atenția că, după alegerile din Sectorul 2, "există secții unde lipsesc voturi, dar și mai grav, există secții unde se...

Sorana Cîrstea, învinsă de Lin Zhu în primul tur la Birmingham

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Birmingham. Românca a fost învinsă în două seturi de Lin Zhu,...

Se deschid ștrandurile de la Sovata

Pe 21 iunie, se deschid ștrandurile la Sovata și vara își intră oficial în drepturi. E deja binecunoscut că, la Sovata, vara începe odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă