6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeInternaționalFilmul care a oripilat Marea Britanie (VIDEO)

Filmul care a oripilat Marea Britanie (VIDEO)

Britanicii au interzis sequel-ul horror “The Human Centipede: Full Sequance”, al doilea film al controversatului regizor olandez Tom Six, despre care multe voci spun că este un cineast cu gusturi cel puţin macabre. Filmul a fost considerat de CNA-ul britanic, BBFC, mai violent decât prima parte, “The Human Centipede”, o producţie catalogată oricum ca fiind de o brutalitate exagerată.

În acest ultim film un bărbat se uită la “The Human Centipede” – în care un chirurg german coase trei oameni într-un experiment medical înfiorător – şi decide să repete el însuşi experimentul.

Poate un film horror, realizat într-o asemenea manieră, să afecteze spectatorii în vreun fel, se întreabă Los Angeles Times? Cenzorii sunt convinşi că da şi au decis că prezentarea explicită a obsesiilor sexuale ale personajul principal al filmului depăşesc limitele de clasificare a producţiilor de gen, şi ar putea să afecteze spectatorii.

În timp ce producătorii de film ar putea considera mişcarea drept o încălcare a drepturilor artistice, britanicii au de partea lor un studiu din 2010, realizat la Oxford, care a demonstrat că jocurile violente cresc agresivitatea copiilor.

Un alt studiu realizat de publicaţia Developmental Psychology în 2003 a descoperit că bărbaţii care urmăresc filme violente în copilărie sunt de trei ori mai predispuşi la infracţiuni. Autorii înclină să afirme că cei care urmăresc astfel de filme au deja o înclinaţie către violenţă şi, au adăugat ei, cel mai dăunător film nu este acela care are personaje negative, ci acela în care protagonistul ucide şi este răsplătit în film pentru asta.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 651: Germania recunoaște întârzierile în livrarea de arme

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă