14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalFilmul "Amour", de Michael Haneke, pe marile ecrane româneşti, de la 1...

Filmul “Amour”, de Michael Haneke, pe marile ecrane româneşti, de la 1 februarie

Filmul “Amour”, de Michael Haneke, recompensat cu Palme d’Or anul trecut şi nominalizat la cinci categorii ale premiilor Oscar, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 1 februarie, informează distribuitorii, Independenţa Film, citaţi de Mediafax.

“Amour” este nominalizat la următoarele categorii: “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor” (Michael Haneke), “cea mai bună actriţă în rol principal” (Emmanuelle Riva), “cel mai bun scenariu original” şi “cel mai bun film străin” (Austria).

Emmanuelle Riva este, de altfel, la 85 de ani, cea mai în vârstă nominalizată la categoria “cea mai bună actriţă în rol principal” la premiile Oscar, care vor fi decernate pe 24 februarie.

Georges şi Anne formează un cuplu de oameni cultivaţi, foşti profesori de muzică, ajunşi la vârsta de 80 de ani. Fiica lor, tot muziciană, trăieşte în străinătate. Viaţa celor doi se schimbă atunci când Anne suferă un atac cerebral.

Regizorul austriac Michael Haneke a fost, anul trecut, pentru a doua oară laureat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru acest lungmetraj, el obţinând această distincţie şi pentru “Panglica albă”, în 2009.

Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă