17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalCu pixelii la vedere

Cu pixelii la vedere

Filmul „Pixels: o aventură digitală“ aduce, începând din 24 iulie, pe marile ecrane din România personaje îndrăgite ale jocurilor care au făcut istorie în anii ’80-’90. Printre ele, PAC-MAN, Donkey Kong, Centipede, Galaga, Frogger, Q*bert sau Space Invaders. Producătorii au creat o versiune tridimensională a jocurilor de 8 biţi pe care le puteai vedea afişate pe ecranul calculatorului, în sălile de jocuri celebre în anii 1980 în America și, după ’90, în România.

Scenograful Peter Wenham a fost primul care s-a ocupat de tranziţia personajelor, de la versiunea clasică de 8 biţi la cea 3D.  “Era important pentru companiile producătoare de jocuri, dar şi pentru noi să ne menţinem cât mai aproape de adevăr, chiar dacă treceam la personaje 3D”, afirmă el.  “Distracţia provine din faptul că arătăm ceva ce nu s-a mai văzut până acum – toate obiectele de care ne lovim zi de zi sunt prezentate cu pixelii la vedere.  Trebuia să ne hotărâm cum voiam să arate aceste lucruri – spre exemplu, o bombă lansată de Space Invaders loveşte asfaltul, făcând un crater mare; în acelaşi timpm asfaltul se descompune  în pixeli.  Trebuia să vedem cum arată toate astea.”

După cum spune scenograful Peter Wenham, exista riscul ca aceste versiuni 3D ale personajelor să arate prea schematic sau neinteresant.  Atunci le-a venit ideea cu aura luminoasă – o idee aplicabilă obiectelor descompuse în pixeli.  Nu numai personajele urmau să emită o lumină interactivă, ci şi ţintele atacurilor.  Rezultatul a fost uimitor şi, pe de altă parte, a reuşit să exprime şi modalitatea în care extratereştrii folosesc jocurile video pentru a ataca planeta.

Odată ce a hotărât imaginea personajelor, Columbus i-a cerut lui Matthew Butler, creatorul efectelor vizuale, să actualizeze jocurile video ale anilor 1980, aducându-le în zilele noastre.  “Matt Butler este geniul nebun care a făcut ca aceste creaturi să pară reale, dar în acelaşi timp să fie ceva ce spectatorii n-au mai văzut până acum.  El şi-a forţat echipa pentru a realiza aceste lucruri şi a pus presiune pe noi mai mult ca niciodată”, recunoaşte Columbus.

Butler afirmă că realizatorii filmului au făcut eforturi extraordinare pentru a obţine personaje  cu un look nou şi cât mai veridic, dar şi pentru a reedita mişcările şi modul lor de interacţiune de altădată.

“Dacă ne gândim la PAC-MAN, el înfulecă tot ce-i iese în cale şi se mişcă cu mare rapiditate.  Donkey Kong, de asemenea, are mişcările lui specifice, un fel de paşi mărunţi – noi am realizat o animaţie mai fluentă, dar am menţinut esenţa lui de «spiriduş».”

Cele mai surprinzătoare efecte vizuale și cei mai îndrăgiți eroi ai jocurilor ce au făcut istorie în anii ‘80 – PAC-MAN™, Donkey Kong™, Centipede®, Galaga™, Frogger, Q*bert™ sau Space Invaders™ – vor putea fi urmăriți în Pixels: o aventură digitală, din 27 iulie în cinematografe. Filmul este distribuit de InterComFilm Distribution. 

Cele mai citite

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Derby fără miză în Giulești. Rapid, victorie de consolare cu FCSB

Rapid s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 în fața campioanei FCSB, în ultimul meci din acest sezon al Ligii 1. Partida...

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă