14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalCâte victime sunt în urma accidentului aviatic militar din Filipine

Câte victime sunt în urma accidentului aviatic militar din Filipine

Secretarul Apărării naţionale, Delfin Lorenzana, declară a a cerut o investigaţie a accidentului aviatic, care va începe după ce misiunea de salvare şi recuperare se va termina.

Din datele din acest moment, avionul nu ar fi fost atacat, informează Reuters.

O parte dintre cei peste 92 de soldaţi de la bord primiseră recent instructajul militar de bază şi apoi au fost trimişi pe insula Jolo, ca parte a unui grup de lucru comun antiterorist, regiunea fiind una predominant islamistă, conform NYT.

„Echipele de salvare au ajuns la faţa locului şi sperăm să putem salva şi alte vieţi. Momentan, se lucrează la stingerea focului. 40 de persoane au fost salvate şi primesc îngrijiri medicale”, declara generalul Cirilito Sobejana, duminică dimineaţa.

La bordul aeronavei se mai aflau şi 4 vehicule militare.

Nu se ştie ce anume a dus la prăbuşirea avionului, însă, surse apropiate anchetei declară că aeronavele militare filipineze sunt vechi şi nu funcţionează corespunzător.

Armata este prezentă la sud de Filipine pentru a ţine sub observaţie organizaţia islamistă Abou Sayyaf, considerată de Casa Albă ca fiind una teroristă.

Abou Sayyaf este formată dintr-o reţea de militanţi islamişti care în trecut ar fi comis o serie de atentate teroriste cu zeci de victime.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă