10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCâte victime sunt în urma accidentului aviatic militar din Filipine

Câte victime sunt în urma accidentului aviatic militar din Filipine

Secretarul Apărării naţionale, Delfin Lorenzana, declară a a cerut o investigaţie a accidentului aviatic, care va începe după ce misiunea de salvare şi recuperare se va termina.

Din datele din acest moment, avionul nu ar fi fost atacat, informează Reuters.

O parte dintre cei peste 92 de soldaţi de la bord primiseră recent instructajul militar de bază şi apoi au fost trimişi pe insula Jolo, ca parte a unui grup de lucru comun antiterorist, regiunea fiind una predominant islamistă, conform NYT.

„Echipele de salvare au ajuns la faţa locului şi sperăm să putem salva şi alte vieţi. Momentan, se lucrează la stingerea focului. 40 de persoane au fost salvate şi primesc îngrijiri medicale”, declara generalul Cirilito Sobejana, duminică dimineaţa.

La bordul aeronavei se mai aflau şi 4 vehicule militare.

Nu se ştie ce anume a dus la prăbuşirea avionului, însă, surse apropiate anchetei declară că aeronavele militare filipineze sunt vechi şi nu funcţionează corespunzător.

Armata este prezentă la sud de Filipine pentru a ţine sub observaţie organizaţia islamistă Abou Sayyaf, considerată de Casa Albă ca fiind una teroristă.

Abou Sayyaf este formată dintr-o reţea de militanţi islamişti care în trecut ar fi comis o serie de atentate teroriste cu zeci de victime.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă