33.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăGDPRNumărul de infecţii respiratorii acute şi pneumonii, în creştere cu 12,1%

Numărul de infecţii respiratorii acute şi pneumonii, în creştere cu 12,1%

Numărul infecţiilor respiratorii acute şi al pneumoniilor înregistrate între 6 şi 12 decembrie este de 83.291, cu 12,1% mai mare decât cel din săptămâna precedentă, în acelaşi interval nefiind însă raportat niciun caz de gripă, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, potrivit NewsIn.

Din totalul infecţiilor respiratorii acute şi al pneumoniilor, doar 5.769 au necesitat internare.

Numărul acestor afecţiuni, deşi mai mare decât cel din săptămâna anterioară, se înscrie în limite normale, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Altfel, în cadrul campaniei naţionale de vaccinare gratuită contra gripei, au fost imunizate până în prezent peste 966.000 de persoane, dintre care jumătate cu vârsta peste 65 ani.

În 2010, Ministerul Sănătăţii va utiliza un număr de 1,3 milioane de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical. Ca în fiecare an, campania de imunizare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Cele mai citite

Martin Schulz îndeamnă proeuropenii din Parlamentul European să coopereze mai mult

Proeuropenii din Parlamentul European sunt acum obligaţi să coopereze mai mult, dar ce se întâmplă pe partea dreaptă este impredictibil pentru moment, a apreciat...

NextUp: 73% dintre IMM-urile româneşti sunt la un nivel slab de digitalizare

România continuă să fie printre cele mai slab digitalizate ţări, inclusiv în ceea ce priveşte mediul privat, de pe continentul european. Conform unui raport...

Macron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale spectrului politic să i se alăture împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri partidelor rivale din ambele părţi ale centrului politic să i se alăture pentru a forma o alianţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă