31.7 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăPoliticăAngel Tîlvăr: „Eforturile României în susţinerea Ucrainei au fost recunoscute la cel...

Angel Tîlvăr: „Eforturile României în susţinerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel”

Eforturile României în susţinerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, în diferite formate în care şi România este parte, a afirmat, joi, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Reuniunea de lucru pe tema asistenţei pentru Ucraina, organizată de Regatul Ţărilor de Jos.

Referitor la asigurarea în continuare a sprijinului pentru forţele armate ucrainene cu sisteme suplimentare de apărare antiaeriană, oficialul român a evidenţiat importanţa indentificării unor soluţii multinaţionale pentru asigurarea sustenabilităţii capabilităţilor antiaeriene ale Ucrainei, în contextul intensificării atacurilor Federaţiei Ruse asupra infrastructurii civile şi militare, se arată într-un comunicat MApN.

Evenimentul a avut loc la Bruxelles, în marja reuniunii informale a miniştrilor apărării din ţările membre NATO.

Cei patru oficiali au analizat ultimele evoluţii privind situaţia de securitate din Ucraina. Discuţiile au avut ca obiect identificarea de soluţii vizând consolidarea capacităţii de apărare antiaeriană, cu accent pe coordonarea şi intensificarea eforturilor în domeniul apărării pentru a sprijini ţara vecină, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse.

În intervenţia sa, Angel Tîlvăr a reafirmat angajamentul României de „a continua sprijinul internaţional oferit Ucrainei de la începutul războiului. Ministrul apărării a apreciat colaborarea foarte bună cu statele membre în cadrul asigurat de formatele multinaţionale de sprijin”.

Ministrul român a evidenţiat că ţara noastră a operaţionalizat „într-un timp foarte scurt” Centrul European de Instruire F-16, „un proiect cu relevanţă foarte mare şi pentru Ucraina”.

„Eforturile României în susţinerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, în diferite formate în care şi România este parte. I-am asigurat pe aliaţii şi partenerii noştri că se pot baza pe România în cadrul acestui efort internaţional”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă