26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalMacron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale spectrului politic să...

Macron a cerut partidelor rivale din ambele părți ale spectrului politic să i se alăture împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut miercuri partidelor rivale din ambele părţi ale centrului politic să i se alăture pentru a forma o alianţă democratică împotriva partidului de extrema dreaptă Adunarea Naţională (RN), condus de Marine Le Pen, potrivit Reuters, conform actualitate.org.

Macron a spus că „mulţi dintre compatrioţii noştri şi liderii politici care nu se recunosc în febra extremistă” ar trebui să „construiască un nou proiect… o coaliţie care să guverneze, o coaliţie care să acţioneze în slujba francezilor şi pentru republică”. Macron s-a angajat să ia o atitudine mai fermă în problemele de imigraţie, securitate şi justiţie, argumentând că soluţiile extremei drepte nu vor rezolva problemele şi nu vor face decât să distrugă statul de drept din Franţa.

Emmanuel Macron a convocat alegerile anticipate într-o mişcare surprinzătoare după ce partidul său a fost învins de extrema dreaptă la europarlamentare. Alegerile vor avea loc pe 30 iunie şi pe 7 iulie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă