14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăGDPRFemeile de 20 de ani, mai expuse la cancerul de col uterin....

Femeile de 20 de ani, mai expuse la cancerul de col uterin. Vezi ce spun medicii

Incidenţa cancerului de col uterin în rândul femeilor tinere din Anglia a crescut cu peste 40% între 1992 şi 2006. Aceasta, deşi la nivel mondial procentul este în scădere cu 30%, arată un raport al Institutului Naţional de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.

Cercetarea a urmărit tendinţele generale privind cancerul de col uterin la femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani, din 1982 până în 2006.

Rezultatele arată că, deşi iniţial s-a înregistrat o scădere a acestei maladii odată cu introducerea screening-ului care depista boala în fază incipientă, numărul de femei cu vârste între 20 şi 29 de ani diagnosticate cu cancer de col uterin este acum în creştere în majoritatea regiunilor Angliei. Cu toate acestea, pentru toate celelalte grupe de vârstă, numărul femeilor care au dezvoltat această boală a scăzut în aceeaşi perioadă.

Acelaşi studiu arată că între 1992 şi 1996 din 100 de cazuri de cancer la femeile cu vârste între 20 şi 29 de ani cinci erau de col uterin. În fiecare an, în de 192 de tinere au fost diagnisticate cu cancer cu col uterin. Între 2002 şi 2006, şase cazuri din 100 reprezentau această maladie, numărul de diagnosticări crescând astfel pe an la 197.

Apoi, cele mai recente cifre arată că incidenţa acestui tip de cancer la femeile de până în 30 de ani este creştere. Nouă femei din 100 sunt diagnosticate anual cu această boală. Medicii avertizează că un simplu screening, făcut anual, poate salva vieţi.

În acelaşi timp, cercetării îndeamnă părinţii să-şi vaccineze fetiţele aflate la vârsta de 12-13 ani împotriva HPV.

“Aceste cifre arată cât de important este ca fetele aflate la pubertate să fie vaccinate împotriva HPV. Virusul papiloma uman (HPV) este foarte întâlnit şi reprezintă principala cauză a apariţiei cancerului de col uterin. Vaccinului HPV protejează împotriva a două tulpini şi este cel mai eficient când este administrat femeilor înainte de a fi expuse la virus. Vaccinul este disponibil gratuit în timpul anului şcolar şi este, de obicei distribuit în şcoli“, susţine Hazel Nunn, coorodonatorul departamentului de documentare şi informaţii de la Institutul Naţional de Cercetare a Cancerului.

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă