32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăGDPRDemineralizarea oaselor, primul pas către osteoporoză

Demineralizarea oaselor, primul pas către osteoporoză

De-a lungul timpului oasele noastre suferă transformări ce ne predispun la dureri articulare şi fracturi, transformări cauzate în principal că urmare a demineralizarii oaselor. În timp, această demineralizare a oaselor duce la apariţia osteoporozei.

Deşi suntem obişnuiţi să ne gândim că osteoporoza este o boală care apare ca urmare a înaintării în vârstă, osteoporoza este de fapt o consecinţă a stilului nostru de viaţă. Alimentaţia deficitară, lipsa mişcării, problemele de sănătate neglijate, toate acestea ar putea fi remediate astfel încât să ne bucurăm de o sănătate de fier chiar dacă anii trec şi înaintăm în vârstă.

Potrivit statisticilor, osteoporoza este a doua boală ca incidenţă în lume, imediat după bolile cardiovasculare. Osteoporoza, boala oaselor demineralizate, afectează o femeie din trei, aflată la vârsta de 50 de ani.

Remineralizarea oaselor cu ajutorul capsulelor de Coada Calului

„Primul pas în combaterea osteoporozei este acordarea unei atenţii sporite stilului de viaţă, încă din tinereţe. Trebuie să mâncăm sănătos, să facem mişcare şi să ne completam dieta cu suplimente naturale care ne aduc un plus de sănătate sistemului osos. Extractul de Coada Calului, cuprins în arkocapsulele produse de Arkopharma reprezintă un astfel de supliment indicat a fi administrat pentru a ne bucura de oase puternice şi de articulaţii sănătoase”, a explicat dr. Cristina Bogdan, medic naturopat.

Coada Calului, cunoscută şi sub denumirea ştiinţifică de Equiseto, are un rol fiziologic mai ales la nivelul oaselor şi articluatiilor, favorizând procesul de remineralizare, datorită conţinutului său ridicat în siliciu.

De ce recomandă specialiştii Coada Calului

– Coada Calului este cunoscută şi folosită încă din antichitate în medicina tradiţională ca şi sursă de acid salicilic (substanţă activă conţinută în Aspirina modernă).
– Coada Calului este folosită pentru vindecarea contuziilor (umflături, vânătăi), cicatrizarea rănilor, ulcerului varicos, bubelor, edemelor la picioare, degerăturilor, eczemelor, neurodermitelor, combaterea transpiraţiei excesive a picioarelor.
– Datorită acţiunii diuretice a ceaiului de Coada Calului, acesta este indicat în prevenirea calculozei renale (spală rinichii şi căile urinare).
– Coada Calului este un bun remediu pentru bronşita cronică şi tuberculoza pulmonară.
– Coada Calului ajută în tratamentul reumatismului acut sau cronic, în artrite, în pericardite şi în pleurezii.

Beneficiile capsulelor de Coada Calului

Capsulele de Coada Calului, produse de Arkopharma, se diferenţiază de celelalte produse pe bază de Coada Calului existente pe piaţă (tincturi, ceaiuri), prin metoda de fabricaţie. Planta este mărunţită prin criogenie şi introdusă în capsule vegetale. În acest fel nu se pierde nimic din proprietăţile plantei, iar capsulele pot fi dizolvate cu uşurinţă de către organism.

Se administrează 1 sau 2 capsule, de 2 ori pe zi, preferabil înaintea meselor, cu un pahar mare cu apă.

Cele mai citite

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...

Atenție! Kaufland retrage un produs de la raft, deoarece există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogene

Retailerul Kaufland a luat decizia de a retrage de pe rafturi un sortiment de file de somn suspectat de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes. Conform...

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă