2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeEconomieFoto interviuToboşarul trupei AC/DC a scăpat de acuzaţia de angajarea a unui asasin

Toboşarul trupei AC/DC a scăpat de acuzaţia de angajarea a unui asasin

Toboşarul trupei AC/DC Phill Rudd, arestat de poliţia neozeelandeză, sub acuzaţiile de angajare a unui asasin plătit, ameninţare cu moartea şi posesie de droguri, a scăpat de cea mai importantă acuzație, informează Mediafax.

Procurorii neozeelandezi au renunţat, vineri, la acuzaţia de determinare a asasinării a două persoane adusă toboşarului AC/DC Phill Rudd, dar muzicianul este în continuare acuzat de ameninţare cu moartea.

"Autorităţile nu au avut dovezi suficiente pentru a menţine acuzaţia de încercare de determinare a asasinării", a declarat procurorul Greg Hollister-Jones.

Avocatul lui Phil Rudd a declarat că poliţia nu a discutat cu procurorul înainte de a-l acuza pe muzician de încercare de a determina asasinarea a două persoane din Tauranga, un oraş situat pe Insula de Nord a Noii Zeelande.

"Acuzaţia privind încercarea de a deternmina asasinarea nu ar fi trebuit să fie adusă clientului meu", a declarat avocatul Paul Mabey.

Avocatul a spus că Rudd a suferit daune "incalculabile" din cauza mediatizării inutile şi dăunătoare rezultate în urma arestării sale şi aducerea unor acuzaţii serioase care nu au fost niciodată justificate.

De asemenea, Mabey a precizat că Phil Rudd, în vârstă de 60 de ani, care a fost eliberat pe cauţiune şi trebuie să se prezinte în faţa unui judecător la sfârşitul lunii, se va apăra referitor la acuzaţia de ameninţare cu moartea, faptă care este pedepsită cu maximum şapte ani de închisoare. Avocatul a mai spus că posesia de droguri este o infracţiune minoră.

Rudd s-a mutat în oraşul neozeelandez Tauranga, situat la circa 200 de kilometri sud-est de Auckland, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. În 1994 s-a întors ca membru al grupului rock, dar a continuat să locuiască în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant.

În 2010, muzicianul a fost condamnat şi amendat pentru posesie de canabis.

Cele mai citite
00:01:01

Poliția împotriva revoltei este atacată pe fondul evacuării unui grup de „ocupanți ilegali de clădiri” din Barcelona

Ofițerii au evacuat joi (30 noiembrie) un grup de „ocupanți ilegali” din două clădiri din Barcelona, din oraș, care erau ocupate de câțiva ani,...

MAE avertizează că de joi în Italia sunt organizate greve în sectorul feroviar

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) informează că, începând de joi, 30 noiembrie, în Italia sunt organizate greve naţionale în sectorul transportului feroviar, potrivit stirileprotv.ro. Greva este valabilă...

Predoiu, despre dotarea MAI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) continuă să-şi doteze forţele cu noi tehnologii şi capacităţi de răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă, care reprezintă o provocare...
Ultima oră
Pe aceeași temă