5 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Germania are nevoie de 400.000 de imigranți pentru forță de muncă

Germania se confruntă cu pierderi al numărului de angajați

Autoritățile germane au anunțat că numărul angajaților din țară va scădea în acest an cu 150.000, iar declinul va fi unul și mai mare în următorii ani. Din acest motiv, Germania are nevoie de cel puțin 400.000 de imigranți, calificați în toate domeniile de activitate pentru a acoperi golul lăsat. Șeful Oficiului Federal pentru Muncă, Detlef Scheele, a anunțat că statul nu are nevoie de migrabți pentru azi, ci de un val de persoane controlat pentru a reduce deficitul de muncă. Prin urmare, acesta nu este de acord cu împotrivirea față de migranți întrucât „țara nu are angajați” și are nevoie de cât mai mulți oameni dornici de muncă și potriviți pentru posturi.

Germania va pierde anul acesta un număr foarte mare de angajați, iar problema poate fi rezolvată momentan doar în cazul în care angajatorii vor investi în calificarea celor necalificați sau a celor care și-au pierdut job-ul anterior. De asemenea, femeile care lucrează involuntar part-time vor putea avea o activitate mai îndelungată. Şi Institutul economic german (IW) a avertizat recent că Germania se va confrunta în următoarele decenii cu un deficit de forţă de muncă calificată.

Potrivit statisticilor, în cazul în care vârsta de pensionare nu va fi modificată și nici nu va exista un val de migranți semnificativi, Germania va pierde 1 din 8 angajați calificați, în afara efectelor pandemiei de coronavirus.

„Pentru mine nu este vorba de azil, ci de imigraţie controlată pentru reducerea deficitului de pe piaţa forţei de muncă. De la îngrijitori la angajaţi care se ocupă de aerul condiţionat şi de sectorul logistic, dar şi din mediul universitar, în toate domeniile va fi un deficit de forţă de muncă calificată„, a avertizat Scheele, într-un interviu acordat publicaţiei Sueddeutsche Zeitung, transmite DPA

Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII

  1. GERMANIA si a calibrat economia, din 1933 incoace, pe utilizarea masiva a muncii neplatite , a muncii fortate, in conditii de sclavie ( detinutii, detinutii politic, prizonierii de razboi, evreii, apoi dupa razboi italienii grecii turcii, apoi dupa 89 est europenii). Germania are destula forta de munca, are peste 4 milioane de someri si asistati social capabili de munca, dar oligarhia germana vrea muncitori neplatiti sau platiti cu mai nimic, de asta cei 4 milioane de someri germani nu vor sa munceasca, pentru ca nu vor sa munceasca pe nimic, sau pe mai nimic. Asa ca aducem migratori sa munceasca pe nimic sau pe mai nimic. Recomand tuturor ce vor sa munceasca in Germania sa mearga acolo, sa se inscrie, de indata ce pot,la ajutor social, si ei si familiile lor, mai ales daca au multi copii, si or sa vada ca le raman bani mai multi din ajutor social si alocatii decat din munca.