35.4 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăEconomieBani & AfaceriCEO-ul JPMorgan: „Bitcoin nu valorează nimic”

CEO-ul JPMorgan: „Bitcoin nu valorează nimic”

Jamie Dimon, președinte și CEO al JPMorgan, consideră că moneda virtuală bitcoin nu valorează nimic. Totuși, aceasta este cea mai populară criptomonedă, dar și cea mai mare după valoarea de piață.

„Eu personal cred că bitcoinul nu valorează nimic”, a spus Dimon în cadrul unui eveniment al Institutului de Finanțe Internaționale, potrivit CNBC.

Cu toate acestea, gigantul bancar JP Morgan va oferi clienților săi acces la bitcoin.

Jamie Dimon a adăugat: „Nu vreau să fiu purtător de cuvânt – nu-mi pasă. Pentru mine nu face nicio diferență. Clienții noștri sunt adulți. Nu sunt de acord. Asta face piețele. Deci, dacă vor să aibă acces pentru a cumpăra bitcoin, nu putem să-l păstrăm, dar le putem oferi acces legitim, cât mai curat posibil”.

El a respectat această declarație. În februarie 2019, JPMorgan a anunțat că va lansa o monedă digitală numită JPM Coin. În octombrie 2020, compania a creat o nouă unitate pentru proiectele blockchain. În august, a început să ofere clienților săi de gestionare a averii acces la fonduri crypto, a raportat CNBC.

Totuși, la rândul său, Dimon s-a menținut ferm în perspectiva sa anti-crypto.

Recent, i-a spus CEO-ului Axios, Jim VandeHei, că bitcoinul nu are „nicio valoare intrinsecă”. Reprezentantul JP Morgan consideră însă că Bitcoin va fi prezent pe piețe pe termen lung.

El a declarat însă: „Am crezut întotdeauna că va deveni ilegal, cum s-a întâmplat în China. Cred că este un fel de «aur al prostului»”.

De asemenea, Dimon i-a spus lui VandeHei că în opinia sa „autoritățile de reglementare vor regla această piață”.

Și poate că are dreptate, ținând cont că recent guvernul SUA s-a concentrat mai mult pe reglementarea piețelor criptomonedelor. Vineri, Bloomberg a anunțat că administrația Biden cântărește un ordin executiv care ar conduce agențiile federale să studieze și să ofere recomandări pe piața crypto.

Reglementări pe piața criptomonedelor

Cu toate acestea, deși se poate întâmpla o reglementare sporită, președintele Federal Reserve, Jerome Powell, a clarificat la sfârșitul lunii septembrie că nu are intenția de a interzice bitcoinul în SUA.

Unii experți financiari susțin că reglementarea bine gândită ar fi benefică în SUA.

 „Dacă oamenii vor ca monedele virtuale să devină mai mult un activ de masă, atunci cred că reglementarea este un prim pas necesar”, a declarant pentru CNBC Anjali Jariwala, planificator financiar certificat, contabil public certificat și fondator al Fit Advisors.

Cu toate acestea, susținătorii criptomonedelor sunt atenți la reglementări suplimentare. Aceștia își fac griji că anumite cadre de reglementare pot înăbuși inovația crypto în SUA și pot împinge afacerile în străinătate.

De asemenea, comunitatea crypto de pe Twitter a reacționat la declarația lui Dimon că bitcoin nu valorează nimic. Aceasta a evidențiat nivelurile Bitcoin de-a lungul comentariilor din trecut ale lui Dimon. Aceștia au susținut că o piață crypto în creștere nu ar fi la fel fără declarațiile lui Jamie Dimon.

Bitcoin a depășit luni valoarea de 57.500 dolari, tranzacționându-se recent la 57.406 dolari, cu o creștere de 15,6% în ultimele șapte zile. Marți în jurul orei prânzului, un bitcoin atingea valoarea de 57.536 dolari.

Valoarea de piață a criptomonedei a depășit 1 trilion de dolari.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

ASF anunță stabilizarea pieței RCA după dispariția City Insurance

Piața RCA confirmă, după prima jumătate a anului 2022, că a reușit să depășească efectele dispariției City Insurance S.A., fostul lider din domeniu, anunță Autoritatea...

Au fost lansate licitaţiile pentru cele patru tronsoane ale Autostrăzii A13

Asociaţia Pro Infrastructură a transmis, luni, că au fost lansate licitaţiile pentru cele patru tronsoane ale Autostrăzii A13, Sibiu-Făgăraş în lungime de 68,05 kilometri. „Licitaţii...

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă