20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMărturii despre atacurile teroriste de la Londra: A fost oribil. Cineva își...

Mărturii despre atacurile teroriste de la Londra: A fost oribil. Cineva își pierdea viața sub ochii mei. Cum să asiști la așa ceva?

Martorii rememorează teroarea pe care au trăit-o sâmbătă noaptea, în timpul atacurilor teroriste de la Londra. Un bărbat povestește cum a văzut o victimă murind, un altul își amintește momentul în care atacatorii au intrat cu duba albă în pietoni, pe Podul Londrei, scrie BBC News. 

Michael Territ, în vârstă de 40 de ani, din Londra, lua cina când a văzut oameni zăcând pe jos, înjunghiați, în stradă. ”Am simțit că trebuie să fac ceva. Am ieșit în stradă, am găsit un polițist și un doctor, i-am rugat să vină cu mine la restaurant. Toți intraseră în panică, oamenii țipau că este un atac terorist și că cineva înjunghie lumea. Inima îmi bătea în gât, dar am încercat să îmi păstrez calmul și să dau o mână de ajutor. A fost oribil – una din victime era resuscitată și nu răspundea la manevre, cineva practic își pierdea viața. Cum să fii martor la așa ceva?”. 

Un turist american și prietena lui erau pe Podul Londrei în momentul în care duba a intrat în pietoni. Dan Nguyen le-a povestit jurnaliștilor BBC: ”Am văzut duba îndreptându-se spre noi. Am văzut trupul unei femei contorsionându-se nefiresc. M-am gândit să sar de pe pod, prietena mea ezita. Rămăsese încremenită la imaginea oamenilor care fuseseră loviți de dubă”. 

Un alt bărbat, Richard, s-a închis în restaurantul în care se afla, ca să scape de teroriști. ”Mă uitam la fețele tuturor, oamenii se gândeau la ce era mai rău. Am văzut un bărbat plin de sânge încercând să fugă din restaurant. Sper că a reușit să se salveze”. 

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă