16.8 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Performanţa ar 
trebui legalizată

Performanţa ar 
trebui legalizată

Legislaţia muncii poate dezavantaja companiile care sunt nevoite să renunţe la oameni în perioadă de criză, din cauză că este gândită pentru alte vremuri.

Codul muncii ridică proble­me pentru profesioniştii din departamentele juridic şi de resurse umane, întrucât există o discrepanţă între realitatea relaţiilor de muncă de astăzi şi prevederile Codului muncii. Aceasta este una dintre concluziile seminarului organizat săptămâna trecută de Business Review, în parteneriat cu bpv Grigo
rescu, KPMG Ro­mâ­nia şi Salans.
„Criteriile sociale sunt extrem de importante, însă performan­ţa ar trebui să conteze mai mult în Codul muncii, din perspectiva aspectelor legate de concedieri”, a precizat Silvia Radu, Go­ver­n­mental Programs Executive – IBM România.
Anca Grigorescu, partener fon­da­tor bpv Grigorescu, a declarat: „În ceea ce priveşte legislaţia muncii, din perspectiva flexibili­tăţii contractelor de muncă la angajări şi a încetă­rilor acestora, se impun anumite măsuri de modificare a pachetului legislativ privind Codul muncii”. „Pe lângă flexibilitate, şi performanţa este o noţiune care ar trebui ridicată prin lege la nivel de principiu, atât în sectorul privat, cât şi în cel public”, a completat Anca Grigorescu.
Mihaela Buzilă, Advisory Director în cadrul KPMG România, a punctat că, deşi rata şomajului a scăzut în aprilie 2010 faţă de martie 2010 de la 8,39 la 8,07%, totuşi, faţă de aprilie 2009, este o creştere de la o rată a şomajului de 5,7%.  
„Nu cred că au fost domenii neafectate de criză. Cele mai mari 20 de companii din România au desfiinţat 20.000 de locuri de muncă. Cea mai mare pondere a prove­nit din domeniul construcţiilor, urmată de domeniul industriei şi de cel bancar. Retailul şi call-centerurile au fost domenii excepţie, care au înregistrat un traseu pozi­tiv. În total însă, în 2009 s-au creat aproximativ 10.000-11.000 de locuri de muncă”, a concluzionat Mihaela Buzilă.

Cele mai citite

Rusia se gândește să taxeze companiile care folosesc software străin

Rusia ar putea percepe taxe de la companiile naționale pentru utilizarea de software străin, a declarat marți ministrul Dezvoltării Digitale, Maksut Shadaev, citat de...

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă