28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalConsiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de...

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat de Israel asupra zonei Rafah din Fâșia Gaza.

Reuniunea specială a ONU, din seara de 28 mai, a fost convocată la cererea Algeriei.

Atacul israelian asupra zonei Rafah, înregistrat în ziua de duminică, 26 mai 2024, a produs un mare număr de victime civile în rândul palestinienilor. Rusia – care îi susține pe palestinieni -anunță că au murit cel puțin 40 de oameni. Palestinienii susțin că au fost ucise 45 de persoane și că alte câteva zeci de persoane au fost rănite. Victimele ar fi fost persoane mutate din alte zone ale Fâșiei Gaza și care se adăposteau la Rafah într-o tabără de corturi, într-o zonă numită Tell al Sultan. Cel puțin opt rachete, lansate de avioane ale Israelului, ar fi lovit această tabără de corturi.

Luni, deci la o zi după atacul de la Rafah, premierul Benjamin Netanyahu a anunțat că autoritățile din Israel anchetează un “incident”. “În mod tragic, în ciuda eforturilor noastre imense de a evita să facem rău non-combatanţilor, ieri a avut loc un incident. Îl investigăm în detaliu şi vom învăţa din el, aşa cum sunt în mod tradiţional politica noastră şi comportamentul nostru”, a declarat premierul Israelului.

În contextul numărului tot mai mare de victime civile care se înregistrează în rândurile palestinienilor, Curtea Penală Internațională a solicitat, acum câteva zile, arestarea șefilor grupării teroriste Hamas dar și a premierului Netanyahu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bacalaureatul continuă cu evaluarea competențelor digitale

Prima sesiunea a examenului de Bacalaureat continuă astăzi cu evaluarea competenţelor digitale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine, miercuri...

Caniculă, în toată țara. HARTA

Meteorologii anunţă caniculă în întreaga ţară, pe parcursul zilei de astăzi, în Capitală şi 16 judeţe fiind cod portocaliu. Maximele se vor situa între...

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...
Ultima oră
Pe aceeași temă