22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăAlegeri 2016Ce faci dacă ţi se cere parola de Facebook la interviul de...

Ce faci dacă ţi se cere parola de Facebook la interviul de angajare? Vezi câţi români ar fi de acord!

Înanumite cazuri, angajatorii şi-au permis să le ceară candidaţilor veniţi la interviul de angajare parola de Facebook, pentru a le verifica profilul personal, potrivit Realitatea.net.

Potrivit unui sondaj online derulat de PortalHR.ro, 84% dintre respondenţii români ar refuza categoric să-şi dezvăluie parola de Facebook dacă li s-ar cere acest lucru în timpul interviului de angajare.

“Mă îngrijorează totuşi că 12% ar permite unui angajator să se uite peste contul lor de Facebook de faţă cu ei”, spune Mădălina Uceanu, fondatorul portalului de resurse umane.

Potrivit specialiştilor IT, dacă te loghezi pe Facebook în timpul interviului de angajare, datele de “username” şi “parolă” pot fi uşor aflate după ce tu ai plecat de la interviul respectiv.

În statul american Maryland, de unde pornise această modă în rândul recrutorilor, li s-a interzis recent angajatorilor să solicite datele personale de Facebook ale candidaţilor.

Potrivit unui specialist HR român care lucrează în New York, recrutorii americani evită, datorită legislaţiei foarte stricte, orice acţiune prin care se pot descoperi informaţii legate de sex, religie, orientare sexuală, afilieri, deci şi informaţii legate de profilul de Facebook.

“Motivul e simplu: în momentul în care ai cerut sau ai accesat o astfel de informaţie ţi se poate imputa că decizia (oricare ar fi ea, de angajare sau de respingere) a fost influenţată de una din informaţiile de mai sus şi eşti cam bun de plată, toată lumea pe aici ştie asta, iar litigiile pe motive de discriminare au mare priză la public”, explică acesta.

Cele mai citite

Apel pentru justiție în dosarele crimelor de genocid și fratricid din 22-30 decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990

Următorul document se adresează președintelui României Klaus Iohannis, liderilor coaliției de guvernare Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, precum și ministrului Justiției Alina Gorghiu. Către Președintele României...

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...

De ce trebuie să țină cont fotbaliștii Naționalei, ca să nu joace la EURO precum clasa politică de pe Dâmbovița

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă