Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hidvégi-Üstös Pál a alergat peste 3.000 km, de-a lungul Dunării

Maratonistul maghiar a pornit pe 21 septembrie din Munții Pădurea Neagră și a trecut prin zece țări până la Galați.

Share

Ticu Ciobotaru 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2017 - 14:22

Maratonistul maghiar Hidvégi-Üstös Pál a început pe 21 septembrie o cursă temerară, propunându-și să alerge pe distanța de aproximativ 3.300 km, străbătând cursul Dunării, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră.

Luni, Hidvégi-Üstös Pál a străbătut ultimii kilometri de pe teritoriul României, de la Brăila la Galați și în continuare cei 10 km care despart Galațiul de granița de la Prut, cu Republica Moldova și Ucraina.

Proiectul derulat sub egida  Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) este intitulat „70 de maratoane pentru Dunăre”. Ultramaratonul se desfășoară sub patronatul Ministerului de Externe al Ungariei, care deține președinția Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Hidvégi-Üstös Pál a luat startul pe data de 21 septembrie 2017 de la izvorul Dunării, din localitatea Donaueschingenb, din Munții Pădurea Neagră.

El străbate 10 țări până la Sulina, la vărsarea Dunării în Marea Neagră. Prin performanța sa, Hidvégi-Üstös Pál vrea să atragă atenția asupra celui mai important fluviu din Europa și asupra importanței transportului „eco-friendly” pe Dunăre. Încheierea temerarei curse este programată pentru data de 8 decembrie, la Sulina.

 42 de kilometri pe zi

 S-ar putea spune că această cursă este una de „70 de maratoane într-unul singur”, pentru că sportivul maghiar aleargă în fiecare zi o distanță cel puțin egală cu cea a cursei de maraton. A parcurs teritoriul Ungariei în numai 13 zile, parcurgând zilnic 42-45 km.

Cea mai mare distanță pe care a realizat-o într-o zi a fost de 72 km. „Mulți mă întreabă cum rezist și cum rezistă pantofii de sport. Le răspund că până acum mi s-au uzat 3 perechi”, spune Hídvégi. El a mai parcurs 853 de kilometri într-o cursă cu velocipedul pe cele două maluri ale râului Tisa și a mai participat la expediții în Africa și Asia.  

„Oamenii sunt foarte prietenoşi. Mi-au oferit vin de casă“

În ultimele zile, el a postat pe contul său de Facebook impresii despre parcursul său prin Bărăgan. Pe 30 noiembrie, când depășea distanța de 2.840 km îndreptându-se spre Brăila, Hidvégi-Üstös Pál nota că Bărăganul oferă o imagine cu „drumuri lungi, drepte, peisaje destul de monotone”, că „satele sunt foarte curate”, iar „casele sunt cu pridvor”. A mai remarcat că „sunt o mulţime de câini vagabonzi aici”, care l-au lătrat și atacat, dar a întâlnit și câini prietenoși. Una peste alta, a fost bine, pentru că localnicii l-au întâmpinat cu „vin de casă”. „Oamenii sunt foarte prietenoşi. Mi-au oferit vin de casă azi”, a postat Hídvégi.

Comentarii

loading...