Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. Pentru ministrul Educației „manualele școlare este un subiect intens”

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a fost surprins, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, cu alte greşeli gramaticale, de pronunţie, dar şi pauze lungi în mijlocul propoziţiilor, relatează Mediafax.

Mihai Cernea 0 comentarii

02.08.2018 - 17:41

Greşelile ministrului Educaţiei Naţionale au constat în producerea de dezacorduri între subiect şi predicat, căutând să le explice jurnaliştilor cât de preocupat este de problemele învăţământului.

De exemplu, acesta a spus: „Manualele şcolare este (n.r. - sunt) un subiect intens şi probabil principala sarcină a Ministerului Educaţiei”.

O altă greşeală de acest gen a fost comisă în propoziţia: „În acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă (n.r - sunt incluse) editarea şi drepturile de autor”.

Ministrul Valentin Popa a susţinut, joi, o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat bilanţul celor şase luni de activitate, a informat Mediafax.

În luna mai, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, Valentin Popa a făcut noi greşeli gramaticale. Astfel, ministrul Educaţiei Naţionale a pronunţat greşit pronumele „cealaltă”. Ulterior, Valentin Popa a spus că a dat foarte multe examene şi nu va mai da altele. Precizarea vine după ce i s-a cerut să spună care este forma corectă a cuvântului: „celelante” sau „celelalte”. Într-un alt context, ministrul a folosit cuvântul „pamblică”, scuzându-se ulterior că a folosit un regionalism pentru cuvântul corect panglică.  

În discursul său, ministrul Educaţiei a afirmat şi că „a fost anunţat” că în peste 1.100 de şcoli a fost boicotată simularea, dar de fapt în 25 de şcoli nu s-a putut susţine evaluarea naţională.

Comentarii

loading...