Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Manual pentru implementarea legislatiei ,in drepturile copilului

Angajatii din sistemul de protectie a copilului au de ieri un manual despre implementarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului - instrument practic pentru interpretarea Conventiei ONU privind drepturile copilului, ratificata de Romania ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.07.2005 - 00:00
Angajatii din sistemul de protectie a copilului au de ieri un manual despre implementarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului - instrument practic pentru interpretarea Conventiei ONU privind drepturile copilului, ratificata de Romania in anul 1990. Manualul a fost lansat de reprezentantii UNICEF in Romania si cei ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) si contine referiri detaliate cu privire la implementarea legislatiei, a politicilor si a practicilor pentru promovarea si protejarea drepturilor copilului. "Acest manual ne ofera posibilitatea unui limbaj comun, a unei abordari comune, este un dictionar dupa care lucreaza toate sistemele din lume, avand la baza Conventia cu privire la drepturile copilului", a afirmat ieri secretarul de stat Bogdan Panait, presedintele ANPDC. Pierre Poupard, reprezentantul UNICEF in Romania, a precizat ca manualul contine capitole cu privire la dreptul copilului la viata, supravietuire si dezvoltare, la libertatea de exprimare, de gandire, constiinta si religie, dreptul copilului la viata privata, atat in cadrul institutiilor, cat si in familie.
Principalele obiective ale lansarii manualului privesc implementarea noului pachet legislativ in domeniul protectiei si promovarii drepturilor copilului si a Planului de Actiune pentru aplicarea acestui pachet de legi. De asemenea, autorii manualului isi propun sa pregateasca profesionistii din domeniu, dar si pe cei care lucreaza cu si pentru copii, indiferent de nivel, dar si sa constientizeze opinia publica si sa educe parintii si copiii cu privire la drepturile minorilor.
Romania a ratificat Conventia cu privire la drepturile copilului in urma cu 15 ani, iar la fiecare cinci ani trebuie elaborat un raport cu privire la situatia din acest domeniu in Romania. Urmatorul raport, din 2007, va trebui sa arate realizarile Romaniei in domeniu, avand in vedere ca starea sistemului de protectie a copilului nu mai ridica dificultati in procesul de aderarea a Romaniei la UE, a afirmat Pierre Poupard.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...