Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, achitat în dosarul "Termoficarea"

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a fost achitat, vineri, de Curtea de Apel Braşov, în dosarul "Termoficarea", în care a fost trimis în judecată de DNA în 2016, pentru fapte de corupţie.

Share

Rl online 0 comentarii

24.04.2020 - 16:45

"(...) dispune achitarea inculpatului Scripcaru George (...) pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (...), dispune achitarea aceluiaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (...), dispune achitarea aceluiaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (...) Constată că inculpatul a fost reţinut 24 de ore în data de 29 iunie 2015", se arată în soluţia instanţei, pe portalul Ministerului Justiţiei.

În aceeaşi cauză au fost judecaţi şi achitaţi fostul viceprimar de la acea vreme Adina Durbacă - pentru instigare la tentativă de abuz în serviciu, Silviu Călin Pop - administratorul firmei care ar fi fost favorizată de Primaria Braşov, pentru complicitate la abuz în serviciu, uz de fals, dare de mită şi spălare de bani, şi mai mulţi funcţionari din Primărie, printre care Attila Radnoti, director al Direcţiei Tehnice - pentru abuz în serviciu şi uz de fals şi Liliana Horga, director executiv adjunct al Direcţiei Tehnice - pentru abuz în serviciu, uz de fals şi tentativă de abuz în serviciu.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile.

Potrivit rechizitoriului procurorilor anticorupţie, în perioada 2010-2011, reprezentanţii SC Cet SA şi Tetkron SRL, societăţi având ca unic asociat municipiul Braşov, ar fi încheiat contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii cu o firmă privată care furniza energie termică, prin încălcarea normelor legale.

Conform procurorilor, Scripcaru, în calitate de primar al municipiului, în baza unei înţelegeri cu Silviu Pop, ar fi "acţionat şi determinat funcţionari din cadrul Primăriei Braşov şi angajaţi din cadrul SC Cet SA şi SC Tetkron SRL să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/convenţii cu firma lui Silviu Călin Pop, urmărind obţinerea, atât pentru sine, cât şi pentru această societate şi persoanele care o administrau, a unor foloase necuvenite".

Comentarii