Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Instanţa supremă amână dosarul lui Liviu Dragnea până pe 18 februarie

Magistraţii instanţei supreme au decis, luni, amânarea pe 18 februarie a procesului în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, deoarece Secţiile Unite se vor întruni în 31 ianuarie pentru a discuta jurisprudenţa ÎCCJ.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.01.2019 - 10:11

Magistraţii ÎCCJ au decis, luni, să amâne dosarul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, pentru data de 18 februarie. Decizia amânării vine după ce săptămâna trecută, au fost sesizate Secţiile Unite pentru a discuta schimbarea jurisrprudenţei instanţei supreme.

Discuţia Secţiilor Unite vine după ce membrii Secţiei pentru judecători a CSM au decis, în decembrie 2018, ca toate dosarele repartizate în aceeaşi lună la completurile de 5 judecători de la instanţa supremă să continue să fie judecate şi în anul următor. În acest context, aceste dosare (între care şi cel al lui Dragnea) nu au mai fost incluse în tragerea la sorţi de la începutul lui 2019. De aceea, Secţiile Unite vor discuta cine va judeca dosarele, având în vedere că principiul continuităţii se aplică doar în cauzele în care au fost administrate probe, iar în dosarul liderului PSD nu au fost administrate în 2018.

„Din punctul meu de vedere, ar fi o cerere inadmisibilă, dar instanţa a hotărât astfel, urmează pe 31 (ianuarie, n.r.) să vedem ce se întâmplă. Ce decizie a luat instanţa. Evident, din punctul meu de vedere, acest complet a fost ilegal învestit, tragerea la sorţi a fost legală, repartizarea aleatorie a fost corectă. Aşteptăm decizia”, a declarat, la ieşirea din instanţă, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

În urma tragerii la sorţi din decembrie, pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Comentarii