Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Fentarea comisionului imobiliar - suspiciune de spalare a banilor Camera de Comert Imobiliar a decis ca orice tranzactie de vanzare/cumparare, inchiriere, asociere, comodat, incheiata prin intermediul unei firme sau persoane fizice ...

Share

Rl online 0 comentarii

25.03.2005 - 00:00
Fentarea comisionului imobiliar - suspiciune de spalare a banilor

Camera de Comert Imobiliar a decis ca orice tranzactie de vanzare/cumparare, inchiriere, asociere, comodat, incheiata prin intermediul unei firme sau persoane fizice autorizate, care nu este urmata de achitarea contravalorii comisionului sau onorariului, sa fie considerata suspecta si, in consecinta, sa fie raportata Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Camera de Comert Imobiliar a mai anuntat, de asemenea, ca va solicita retragerea autorizatiei de functionare in cazul oricarei societati sau persoane fizice autorizate care nu raporteaza o astfel de tranzactie suspecta. Reprezentantii organizatiei respective au precizat ca, de regula, neachitarea comisionului are ca principala cauza declararea unei valori mai mici in contractul de vanzare-cumparare si, in consecinta, prejudiciul adus statului nu poate fi demonstrat cu factura de comisionare taiata la valoarea reala. In plus, agentul este in imposibilitate de a factura si plati impozit pentru o suma pe care nu are certitudinea ca o va primi si astfel veniturile la bugetul statului sunt mai mici. Sunt insa si numeroase alte cazuri de operatiuni ilicite, efectuate prin interpusi, pentru a fi excluse eventualele marturii depuse de agentii imobiliari.

Un milion de euro pentru personalul ANOFM

Timp de doi ani experti italieni au instruit peste 400 de functionari ai agentiilor pentru ocuparea fortei de munca, in cadrul unui proiect finantat de UE, prin programul PHARE 2003. Proiectul s-a derulat in perioada august 2004-martie 2006, avand o valoare totala de un milion de euro si doua componente: crearea unui sistem solid de formare continua a personalului ANOFM si infiintarea unui centru national de formare a personalului propriu la Rasnov, judetul Brasov. Presedintele ANOFM, Silviu Bian, a declarat ca, din pacate, finalizarea centrului de la Rasnov este intarziata, constructorul neputand lucra din cauza vremii nefavorabile, dar se estimeaza inaugurarea acestuia in septembrie 2006.

Sprijin pentru ONG-urile prestatoare de servicii sociale

Centrul Euroregional pentru Democratie Romania, in parteneriat cu Institutul pentru o Societate Deschisa Sofia si alti parteneri din UE, implementeaza proiectul "Dezvoltarea capacitatii societatii civile din Romania si Bulgaria". Proiectul se deruleaza din 2006 si pana in 2008. Organizatiile neguvernamentale pot participa la acest proiect, prin realizarea unui studiu pe tema capacitatii sectorului tertiar de servicii sociale, ca beneficiar al unor stagii de instruire sau al schimbului de personal cu organizatii neguvernamentale din Bulgaria si alte tari din UE. Grupurile-tinta ale proiectului sunt: minoritatile etnice, persoane cu dizabilitati, copii si tineri cu probleme sociale specifice, persoane marginalizate. Principalele activitati ale proiectului includ realizarea unui studiu, stagii de instruire pentru imbunatatirea capacitatii ONG-urilor, activitati referitoare la adoptarea bunelor practici in domeniul serviciilor sociale. Durata proiectului este de doi ani. Mai multe informatii se pot obtine de la Centrul Euroregional pentru Democratie, Timisoara, tel. 0256-222.14.71 sau e-mail: [email protected]

Citește totul despre:

Comentarii