33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăPoliticăProbleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să...

Probleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să demisioneze

Premierul britanic Rishi Sunak suferă din cauza plecării în masă a legislatorilor, numărul demisiilor depășind nivelul pe care l-a suferit Partidul Conservator înainte de o înfrângere electorală zdrobitoare în alegerile din 1997, scrie Reuters.

Sunak, aflat la putere din 2022, a convocat săptămâna aceasta alegeri naționale pentru 4 iulie, dar partidul său este mult în urmă în sondajele de opinie după o perioadă de inflație ridicată, creștere economică scăzută și un șir constant de scandaluri politice.

Numărul parlamentarilor conservatori care nu vor candida la următoarele alegeri a ajuns vineri la 76, mai mult decât cei 72 din perioada premergătoare alegerilor din 1997.

Parlamentarii conservatori au declarat că pleacă atât de mulți colegi deoarece este puțin probabil ca partidul să câștige alegerile și mulți s-au săturat de luptele interne și de polarizarea din parlament.

Toate sondajele de opinie prevăd că Sunak va pierde alegerile, conservatorii săi fiind devansați de Partidul Laburist de opoziție cu aproximativ 20 de procente.

Doar 12 parlamentari conservatori au declarat că vor demisiona în perioada premergătoare alegerilor din 2017, în timp ce 32 de legislatori au demisionat înainte de alegerile din 2019.

Ministrul Apărării, Grant Shapps, a declarat anterior că nu există nimic „neobișnuit” în ceea ce privește numărul de parlamentari care pleacă.

„Adesea, în perioada alegerilor, se întâmplă să se retragă mulți candidați”, a declarat el pentru Sky News. „Deseori ai această iluzie că sunt mai mulți care se retrag din partea guvernării și, desigur, motivul întemeiat este că, prin definiție, sunt mai mulți parlamentari din partea guvernării.”

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Atac cu rachete al Ucrainei asupra Crimeei ucide 2 persoane și rănește 22: guvernatorul numit de Moscova

Un atac cu rachete al Ucrainei asupra Sevastopolului, pe peninsula Crimeea anexată de Rusia, a ucis duminică, 23 iunie 2024, două persoane, inclusiv un...

Corp găsit după inundațiile din Elveția, două persoane încă dispărute

Salvatorii elvețieni au găsit duminică corpul uneia dintre cele trei persoane dispărute de la inundațiile care au lovit cantonul sud-estic Grisons, a declarat poliția. Furtunile...

Bilanțul victimelor în Gaza depășește 37.000 după opt luni de război

Ministerul Sănătății din Gaza, condusă de Hamas, a declarat duminică că cel puțin 37.598 de persoane au fost ucise în timpul celor peste opt...
Ultima oră
Pe aceeași temă