37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalAtac cu rachete al Ucrainei asupra Crimeei ucide 2 persoane și rănește...

Atac cu rachete al Ucrainei asupra Crimeei ucide 2 persoane și rănește 22: guvernatorul numit de Moscova

Un atac cu rachete al Ucrainei asupra Sevastopolului, pe peninsula Crimeea anexată de Rusia, a ucis duminică, 23 iunie 2024, două persoane, inclusiv un copil de doi ani, și a rănit 22 de persoane, a declarat guvernatorul orașului numit de Moscova.

Sevastopol, un oraș portuar la Marea Neagră și bază navală pe peninsula Crimeea anexată de Rusia în 2014, este frecvent atacat de Ucraina, dar bilanțul atacului de duminică a fost neobișnuit de mare.

Conform informațiilor preliminare, atacul de astăzi al forțelor armate ucrainene asupra Sevastopolului a ucis 2 locuitori pașnici, dintre care unul este un copil de 2 ani,

a scris guvernatorul Sevastopolului, Mikhail Razvozhayev, pe Telegram.

Guvernatorul a spus că Ucraina a lansat cinci rachete, pe care apărările aeriene ruse le-au interceptat deasupra mării, dar fragmentele au căzut pe zona de coastă și bucăți de schije au rănit oameni.

Razvozhayev a spus că fragmentele de rachetă au lovit zonele de coastă din nordul orașului și au incendiat o casă și o pădure.

Mai devreme, duminică, un dronă lansată de Ucraina asupra regiunii Belgorod din sudul Rusiei a ucis un bărbat, a spus guvernatorul.

Trei drone de atac ucrainene au lovit orașul Graivoron, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, a spus guvernatorul regiunii Belgorod, Vyacheslav Gladkov, dintre care una a lovit o parcare lângă un bloc de locuințe cu mai multe etaje.

„Un civil pașnic a fost ucis. Bărbatul a murit din cauza rănilor sale pe loc,” a scris Gladkov pe Telegram, în timp ce trei persoane au fost rănite.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă