27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialOmul de afaceri Gheorghe Ceteraş a fost reţinut în dosarul privind retrocedarea...

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a fost reţinut în dosarul privind retrocedarea a 5.000 hectare de pădure

Procuroeii DNA l-au reținut miercuri seara pe omul de afaceri buzoian Gheorghe Ceteraş, acuzat de cumpărare de influenţă şi dare de mită într-un dosar privind retrocedarea a 5.000 de hectare de pădure.

Potrivit Mediafax, avocatul lui Gheorghe Ceteraş, Cătălin Dancu, a declarat, miercuri seară, că în urma audierilor de la DNA Ploieşti clientul său a fost reţinut. Dancu a susţinut nevinovăţia lui Gheorghe Ceteraş, afirmând că nu există probe care să indice faptul că acesta ar fi dat mită peste două milioane de euro, aşa cum susţin procurorii, şi că clientul său a intrat în mod legal în posesia celor peste 5.000 de hectare de pădure.

"Avem toate documentele ce atestă legalitatea procedurilor de retrocedare. Nu sunt plăţi cash faţă de nimeni, toate plăţile în cadrul tranzacţiilor au fost făcute prin bănci. Nu cred în ce se spune aici vis-a vis de modul în care s-a dat hotărârea judecătorească (n.r – de retrocedare) (…). Am cerut în mod clar să ni se arate probe în legătură cu milioanele de care se vorbeşte cu atâta nonşalanţă", a afirmat Cătălin Dancu.

Acesta a spus că nu ştie cine este denunţătorul din acest dosar şi că clientul său nu a dat niciun ban pentru a primi cele 5.000 de hectare de pădure.

Întrebat câţi bani a plătit Ceteraş pentru drepturile litigioase asupra celor 5.000 de hectare de pădure, avocatul Dancu a răspuns că suma plătită a fost de 4,8 milioane de euro şi că există documente care atestă legalitatea acestei tranzacţii.
Apărătorul lui Ceteraş a precizat că a depus o plângere împotriva ordonanţei de reţinere a clientului său, plângere despre care a spus că a fost înaintată prim-procurorului DNA Ploieşti, mai scrie sursa citată.

Surse apropiate anchetei spun că urmează să fie reţinute alte trei persoane cercetate în acest dosar, între care fostul prefect de Buzău Paul Beganu, singurul care a părăsit sediul DNA Ploieşti fiind judecătorul Neculae Toader.

Fostul prefect de Buzău Paul Beganu, omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, un judecător, un avocat şi un angajat al Romsilva au fost puşi sub urmărire penală de procurorii DNA într-un dosar privind retrocedarea a peste 5.000 de hectare de pădure, prejudiciul depăşind 21 de milioane de euro.

Cele mai citite

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...
Ultima oră
Pe aceeași temă