32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cicatricile lăsate de cancerul la sân, transformate în artă de artiști...

FOTO. Cicatricile lăsate de cancerul la sân, transformate în artă de artiști tatuatori

Mai mulți artiști din întreaga lume acoperă cu tatuaje cicatricile femeilor care au fost obligate să își facă masectomie pentru a trata sau preveni cancerul la sân. Astfel, cicatricile sunt transformate în artă.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cu ce tatuaje au acoperit artiștii cicatricile bolnavelor de cancer la sân.

Artiștii sunt puși în legătură cu pacientele prin intermediul platformei p-ink.org.

„După intervenția chirurgicală, cele mai multe supraviețuitoare aleg dacă vor să își reconstruiască sau nu sânii. Însă, există și o a treia opțiune: cerneala”, au scris administratorii platformei.

Câteva dintre femeile tatuate au scris pe site că acoperirea cicatricilor le-a redat încrederea și stima de sine.

„Oglinda este prietena mea, din nou”, a scris una dintre supraviețuitoarele cancerului tatuate. „De fiecare dată când mă uit în oglindă simt ceva vindecător”, a scris o altă femeie.  

David Allen, unul dintre artiștii care tatuează corpurile pacientelor, a explicat că această formă de artă transformă aspectul steril într-unul senzual, ceea ce ajută femeile să recâștige controlul. 

Cele mai citite

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă,...

Netanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare...

VIDEO. Show-ul “Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu

Cristian Ciauşu, un talentat tânăr de 14 ani care cântă la nai, a triumfat în finala sezonului 14 al emisiunii „Românii au talent” difuzată...
Ultima oră
Pe aceeași temă