16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Cicatricile lăsate de cancerul la sân, transformate în artă de artiști...

FOTO. Cicatricile lăsate de cancerul la sân, transformate în artă de artiști tatuatori

Mai mulți artiști din întreaga lume acoperă cu tatuaje cicatricile femeilor care au fost obligate să își facă masectomie pentru a trata sau preveni cancerul la sân. Astfel, cicatricile sunt transformate în artă.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cu ce tatuaje au acoperit artiștii cicatricile bolnavelor de cancer la sân.

Artiștii sunt puși în legătură cu pacientele prin intermediul platformei p-ink.org.

„După intervenția chirurgicală, cele mai multe supraviețuitoare aleg dacă vor să își reconstruiască sau nu sânii. Însă, există și o a treia opțiune: cerneala”, au scris administratorii platformei.

Câteva dintre femeile tatuate au scris pe site că acoperirea cicatricilor le-a redat încrederea și stima de sine.

„Oglinda este prietena mea, din nou”, a scris una dintre supraviețuitoarele cancerului tatuate. „De fiecare dată când mă uit în oglindă simt ceva vindecător”, a scris o altă femeie.  

David Allen, unul dintre artiștii care tatuează corpurile pacientelor, a explicat că această formă de artă transformă aspectul steril într-unul senzual, ceea ce ajută femeile să recâștige controlul. 

Cele mai citite

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă