22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialVIOLENŢĂ EXTREMĂ în Egipt: Cel puţin 343 de morţi în confruntările de...

VIOLENŢĂ EXTREMĂ în Egipt: Cel puţin 343 de morţi în confruntările de miercuri

Dispersarea sângeroasă a taberelor de manifestanţi de la Cairo, care cereau revenirea la putere a preşedintelui demis Mohamed Morsi, şi violenţele din Egipt s-au soldat, miercuri, cu cel puţin 343 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat joi, transmite Mediafax.

Şeful serviciilor de urgenţă, Khaled al-Khatib, subordonate Ministerului Sănătăţii, a declarat pentru AFP că au murit 300 de civili, în timp ce Ministerul de Interne a anunţat moartea a 43 de poliţişti. Aceasta este cea mai sângeroasă zi de la începutul revoltei care l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Hosni Mubarak, în 2011.

Acest bilanţ ar putea totuşi să fie mai mare deoarece doar în piaţa Rabaa al-Adawiya, principalul punct de reuniune a manifestanţilor care cer revenirea la putere a preşedintelui islamist demis la 3 iulie de armată, un jurnalist al AFP a numărat 124 de cadavre, majoritatea cu urme de gloanţe.

Poliţia şi armata au luat cu asalt, miercuri, două pieţe din capitală, ocupate de peste o lună de susţinătorii lui Morsi, provocând ciocniri şi în restul ţării.

În urma violenţelor a fost decretată stare de urgenţă timp de o lună şi au fost impuse restricţii de circulaţie în jumătate din ţară, între orele 19.00-06.00 (20.00-07.00 ora României).

Cele mai citite

Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că...

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă