26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialVIOLENŢĂ EXTREMĂ în Egipt: Cel puţin 343 de morţi în confruntările de...

VIOLENŢĂ EXTREMĂ în Egipt: Cel puţin 343 de morţi în confruntările de miercuri

Dispersarea sângeroasă a taberelor de manifestanţi de la Cairo, care cereau revenirea la putere a preşedintelui demis Mohamed Morsi, şi violenţele din Egipt s-au soldat, miercuri, cu cel puţin 343 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat joi, transmite Mediafax.

Şeful serviciilor de urgenţă, Khaled al-Khatib, subordonate Ministerului Sănătăţii, a declarat pentru AFP că au murit 300 de civili, în timp ce Ministerul de Interne a anunţat moartea a 43 de poliţişti. Aceasta este cea mai sângeroasă zi de la începutul revoltei care l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Hosni Mubarak, în 2011.

Acest bilanţ ar putea totuşi să fie mai mare deoarece doar în piaţa Rabaa al-Adawiya, principalul punct de reuniune a manifestanţilor care cer revenirea la putere a preşedintelui islamist demis la 3 iulie de armată, un jurnalist al AFP a numărat 124 de cadavre, majoritatea cu urme de gloanţe.

Poliţia şi armata au luat cu asalt, miercuri, două pieţe din capitală, ocupate de peste o lună de susţinătorii lui Morsi, provocând ciocniri şi în restul ţării.

În urma violenţelor a fost decretată stare de urgenţă timp de o lună şi au fost impuse restricţii de circulaţie în jumătate din ţară, între orele 19.00-06.00 (20.00-07.00 ora României).

Cele mai citite

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă