27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialErdogan: Avionul sirian interceptat la Ankara transporta "MUNIŢII" pentru Damasc

Erdogan: Avionul sirian interceptat la Ankara transporta “MUNIŢII” pentru Damasc

Avionul de linie sirian, care efectua o cursă Moscova-Damasc şi care a fost interceptat miercuri seara în spaţiul aerian turc, transporta “muniţii” şi material militar cu destinaţia Damasc, a afirmat joi premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, relatează Mediafax.

În timpul unui discurs televizat, Erdogan a declarat că încărcătura acestui Airbus conţinea “echipamente şi muniţii destinate Ministerului sirian al Apărării” provenind de la un fabricant rus de material militar.

Şeful Guvernului de la Ankara nu a precizat numele furnizorului rus, dar a indicat că ar fi vorba de echivalentul rus al unui fabricant turc care furnizează cea mai mare parte a echipamentului armatei Turciei.

Erdogan nu a precizat de unde provine informaţia în baza căreia autorităţile turce au interceptat avionul companiei Syrian Air şi l-au obligat să aterizeze pe aeroportul din Ankara.

Materialul confiscat cu ocazia escalei forţate era în continuare examinat meticulos joi de către autorităţile turce competente, a anunţat Erdogan.

În urma acestui incident, Ministerul rus de Externe a anunţat joi că a solicitat Turciei explicaţii privind interceptarea avionului sirian şi a acuzat Ankara că a “pus în pericol pasagerii” ruşi. Autorităţile ruse au negat prezenţa unor arme la bord.

La rândul său, Damascul a apreciat că incidentul a fost “un semn suplimentar al politicii ostile duse de către Guvernul” turc la adresa sa.

Cele mai citite

Demontarea infrastructurii online critice pentru a perturba comunicațiile și propaganda teroristă

Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Europa și Statele Unite au desfășurat o operațiune de mare amploare pentru a demonta infrastructura online...

Edward Iordănescu spune că echipa națională este pregătită pentru EURO 2024. “Am convingerea că suntem gata de luptă!”

Edward Iordănescu, selecționerul "tricolorilor", a transmis că echipa este pregătită pentru meciul de debut și pentru Campionatul European. România va întâlni echipa Ucrainei, luni, la...

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă