12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPakistan: 48 de morţi şi peste 100 de răniţi într-un atac sinucigaş,...

Pakistan: 48 de morţi şi peste 100 de răniţi într-un atac sinucigaş, la o moschee

Cel puţin 48 de persoane au fost omorâte  şi peste 100 au fost rănite, astăzi, într-un atentat cu bombă comis într-o moschee din nord-vestul Pakistanului, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit Mediafax

Ultimul bilanţ se ridică la 48 de morţi şi peste o sută de răniţi, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei, Mutahar Zeb.

El a precizat că printre persoanele ucise în atentat figurează şi patru băieţi cu vârste sub nouă ani.

Un bilanţ anterior indica 43 de morţi şi 117 răniţi în urma exploziei.

Atacul a avut loc în districtul tribal Khyber, situat la frontiera cu Afganistanul, într-un moment în care sute de credincioşi se adunaseră pentru rugăciunea de vineri la moscheea din Jamrud, localitate situată la 25 de kilometri sud-vest de Peshawar.

Potrivit unui oficial din cadrul administraţiei locale, Sayed Ahmed Jan, bomba a explodat la câteva secunde după sfârşitul rugăciunii.

A fost un atentat sinucigaş. Un kamikaze avea asupra sa între opt şi zece kilograme de explozibil, pe care le-a detonat în sala principală a moscheii”, a precizat adjunctul şefului administraţiei districtului, Khalid Mumtaz Kundi.

Zonele din nord-vestul Pakistanului se confruntă cu o rebeliune condusă de talibani, aliaţi ai reţelei al-Qaida. Armata pakistaneză, supusă presiunilor americane, a desfăşurat în ultimii ani mai multe ofensive împotriva rebelilor, fără a reuşi însă să pună capăt violenţelor, dar determinând o reducere a numărului atentatelor.

Autorităţile acuză pentru multe dintre atacuri Mişcarea talibanilor din Pakistan, care a declarat în 2007 jihad împotriva guvernului pakistanez, pentru alianţa încheiată cu Statele Unite.

Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă