14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPakistan: 48 de morţi şi peste 100 de răniţi într-un atac sinucigaş,...

Pakistan: 48 de morţi şi peste 100 de răniţi într-un atac sinucigaş, la o moschee

Cel puţin 48 de persoane au fost omorâte  şi peste 100 au fost rănite, astăzi, într-un atentat cu bombă comis într-o moschee din nord-vestul Pakistanului, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit Mediafax

Ultimul bilanţ se ridică la 48 de morţi şi peste o sută de răniţi, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei, Mutahar Zeb.

El a precizat că printre persoanele ucise în atentat figurează şi patru băieţi cu vârste sub nouă ani.

Un bilanţ anterior indica 43 de morţi şi 117 răniţi în urma exploziei.

Atacul a avut loc în districtul tribal Khyber, situat la frontiera cu Afganistanul, într-un moment în care sute de credincioşi se adunaseră pentru rugăciunea de vineri la moscheea din Jamrud, localitate situată la 25 de kilometri sud-vest de Peshawar.

Potrivit unui oficial din cadrul administraţiei locale, Sayed Ahmed Jan, bomba a explodat la câteva secunde după sfârşitul rugăciunii.

A fost un atentat sinucigaş. Un kamikaze avea asupra sa între opt şi zece kilograme de explozibil, pe care le-a detonat în sala principală a moscheii”, a precizat adjunctul şefului administraţiei districtului, Khalid Mumtaz Kundi.

Zonele din nord-vestul Pakistanului se confruntă cu o rebeliune condusă de talibani, aliaţi ai reţelei al-Qaida. Armata pakistaneză, supusă presiunilor americane, a desfăşurat în ultimii ani mai multe ofensive împotriva rebelilor, fără a reuşi însă să pună capăt violenţelor, dar determinând o reducere a numărului atentatelor.

Autorităţile acuză pentru multe dintre atacuri Mişcarea talibanilor din Pakistan, care a declarat în 2007 jihad împotriva guvernului pakistanez, pentru alianţa încheiată cu Statele Unite.

Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă