16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialMai mulţi membri ai Guvernului egiptean au fost înlocuiţi

Mai mulţi membri ai Guvernului egiptean au fost înlocuiţi

Mai mulţi miniştri noi au depus jurământul marţi în cadrul remanierii guvernamentale din Egipt, la 12 zile după înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak, anunţă AFP, potrivit Mediafax.

Unsprezece miniştri au fost înlocuiţi, inclusiv cei ai Petrolului, Culturii, Sănătăţii, Comerţului şi Turismului. Controversatul Minister al Informaţiilor a fost desfiinţat. Yahia Elgamal, un profesor de Drept constituţional, a fost numit vicepremier, ajutându-l pe premierul Ahmad Chafic, care este cadru militar.

Ministrul de Externe, Ahmed Aboul Gheit, cel de Interne, Mahmoud Wagdi, şi cel al Finanţelor, Samir Radwan, rămân în funcţii. Mareşalul Hussein Tantaoui rămâne ministrul Apărării. El este şi şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate, care a preluat puterea după demisia preşedintelui Hosni Mubarak pe 11 februarie.

Chafic şi echipa sa au fost numiţi de Mubarak cu câteva zile înainte de a fi înlăturat de la putere. Activiştii prodemocraţie care au protestat până la căderea lui Mubarak au cerut în ultimele zile ca actualul guvern să fie înlocuit cu o echipă de tehnocraţi.

Armata egipteană, care a suspendat Constituţia şi a dizolvat Parlamentul, a promis revizuirea Constituţiei şi organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale.

Cele mai citite

Șeful CE nu va exclude cooperarea cu parlamentarii de extremă-dreapta ai Europei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns din nou criticilor care au denunţat disponibilitatea sa de a coopera cu grupurile de dreapta...

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Consiliul Concurenței dorește o liberalizare a pieței de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe de o parte, întărirea reglementării pe zona de transport alternativ, iar pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă