14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMai mulţi membri ai Guvernului egiptean au fost înlocuiţi

Mai mulţi membri ai Guvernului egiptean au fost înlocuiţi

Mai mulţi miniştri noi au depus jurământul marţi în cadrul remanierii guvernamentale din Egipt, la 12 zile după înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak, anunţă AFP, potrivit Mediafax.

Unsprezece miniştri au fost înlocuiţi, inclusiv cei ai Petrolului, Culturii, Sănătăţii, Comerţului şi Turismului. Controversatul Minister al Informaţiilor a fost desfiinţat. Yahia Elgamal, un profesor de Drept constituţional, a fost numit vicepremier, ajutându-l pe premierul Ahmad Chafic, care este cadru militar.

Ministrul de Externe, Ahmed Aboul Gheit, cel de Interne, Mahmoud Wagdi, şi cel al Finanţelor, Samir Radwan, rămân în funcţii. Mareşalul Hussein Tantaoui rămâne ministrul Apărării. El este şi şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate, care a preluat puterea după demisia preşedintelui Hosni Mubarak pe 11 februarie.

Chafic şi echipa sa au fost numiţi de Mubarak cu câteva zile înainte de a fi înlăturat de la putere. Activiştii prodemocraţie care au protestat până la căderea lui Mubarak au cerut în ultimele zile ca actualul guvern să fie înlocuit cu o echipă de tehnocraţi.

Armata egipteană, care a suspendat Constituţia şi a dizolvat Parlamentul, a promis revizuirea Constituţiei şi organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă