33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialSite-ul procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, vizat de un...

Site-ul procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, vizat de un atac informatic

Site-ul de Internet al procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, pentru un caz de viol, a fost ţinta unui atac informatic marţi, a anunţat un grup de securitate informatică, citat de Mediafax.

Potrivit Panda Security, site-ul procurorului aklagare.se a devenit inaccesibil în urma acţiunii unor piraţi regrupaţi în cadrul unui grup denumit “Anonimi”.

Tentativele AFP de a se conecta la site în jurul orei 18.00 (miercuri, 1.00, ora României) au rămas fără succes.

Atacul informatic care a vizat site-ul procurorului suedez intervine după ce Julian Assange, el însuşi fost pirat informatic, a fost plasat în detenţie marţi, la Londra, în cadrul unui caz de viol şi violenţă sexuală în Suedia, ţară care cere extrădarea sa.

Potrivit Panda Security, grupul “Anonimi” a atacat site-ul procurorului suedez, precum şi pe cel al serviciului de plată online PayPal şi al băncii poştale elveţiene.

PayPal a blocat tranzacţiile financiare ale WikiLeaks săptămâna trecută, în timp ce Postfinance, filiala bancară a Poştei elveţiene, a anunţat luni că a închis contul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, din cauza “informaţiilor false privind locul de domiciliu”.

Site-ul WikiLeaks a fost şi el ţinta atacurilor cibernetice de când a început să posteze online circa 250.000 de telegrame diplomatice americane, la 28 noiembrie.

Cele mai citite

Fostul campion Murray, exclus de la Wimbledon după o intervenție chirurgicală la spate

Fostul campion de două ori la Wimbledon, Andy Murray, a fost exclus din turneul de anul acesta după ce a suferit o intervenție chirurgicală...

Scholz își exprimă îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie a extremei drepte în alegerile din Franța

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că este "îngrijorat" de perspectiva unei victorii a extremei drepte în viitoarele alegeri parlamentare din Franța. Partidul președintelui...

Theate îl sprijină pe “ghinionistul” Lukaku să-și revină pentru Belgia

Fundașul belgian Arthur Theate a declarat că nu are nicio îndoială că norocul lui Romelu Lukaku se va schimba, după ce a văzut trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă