28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSite-ul procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, vizat de un...

Site-ul procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, vizat de un atac informatic

Site-ul de Internet al procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, pentru un caz de viol, a fost ţinta unui atac informatic marţi, a anunţat un grup de securitate informatică, citat de Mediafax.

Potrivit Panda Security, site-ul procurorului aklagare.se a devenit inaccesibil în urma acţiunii unor piraţi regrupaţi în cadrul unui grup denumit “Anonimi”.

Tentativele AFP de a se conecta la site în jurul orei 18.00 (miercuri, 1.00, ora României) au rămas fără succes.

Atacul informatic care a vizat site-ul procurorului suedez intervine după ce Julian Assange, el însuşi fost pirat informatic, a fost plasat în detenţie marţi, la Londra, în cadrul unui caz de viol şi violenţă sexuală în Suedia, ţară care cere extrădarea sa.

Potrivit Panda Security, grupul “Anonimi” a atacat site-ul procurorului suedez, precum şi pe cel al serviciului de plată online PayPal şi al băncii poştale elveţiene.

PayPal a blocat tranzacţiile financiare ale WikiLeaks săptămâna trecută, în timp ce Postfinance, filiala bancară a Poştei elveţiene, a anunţat luni că a închis contul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, din cauza “informaţiilor false privind locul de domiciliu”.

Site-ul WikiLeaks a fost şi el ţinta atacurilor cibernetice de când a început să posteze online circa 250.000 de telegrame diplomatice americane, la 28 noiembrie.

Cele mai citite

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...

Mai mulți deținuți au fost uciși în Rusia, după ce luaseră ostatici din rândul gardienilor

Forțele de intervenție au ucis în Rusia mai mulți deținuți, care luaseră ostatici câțiva gardieni. Incidentul s-a produs la un centru de arest preventiv din...

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...
Ultima oră
Pe aceeași temă