0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialSite-ul procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, vizat de un...

Site-ul procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, vizat de un atac informatic

Site-ul de Internet al procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, pentru un caz de viol, a fost ţinta unui atac informatic marţi, a anunţat un grup de securitate informatică, citat de Mediafax.

Potrivit Panda Security, site-ul procurorului aklagare.se a devenit inaccesibil în urma acţiunii unor piraţi regrupaţi în cadrul unui grup denumit “Anonimi”.

Tentativele AFP de a se conecta la site în jurul orei 18.00 (miercuri, 1.00, ora României) au rămas fără succes.

Atacul informatic care a vizat site-ul procurorului suedez intervine după ce Julian Assange, el însuşi fost pirat informatic, a fost plasat în detenţie marţi, la Londra, în cadrul unui caz de viol şi violenţă sexuală în Suedia, ţară care cere extrădarea sa.

Potrivit Panda Security, grupul “Anonimi” a atacat site-ul procurorului suedez, precum şi pe cel al serviciului de plată online PayPal şi al băncii poştale elveţiene.

PayPal a blocat tranzacţiile financiare ale WikiLeaks săptămâna trecută, în timp ce Postfinance, filiala bancară a Poştei elveţiene, a anunţat luni că a închis contul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, din cauza “informaţiilor false privind locul de domiciliu”.

Site-ul WikiLeaks a fost şi el ţinta atacurilor cibernetice de când a început să posteze online circa 250.000 de telegrame diplomatice americane, la 28 noiembrie.

Cele mai citite

Pensie de 94.000 de lei pe lună, cea mai mare din România

Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 19.000 de euro. Pensia respectivă este încasată de o...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...

Încă puțin și ajunge și în România! Când va fi disponibilă aplicația Threads

Aplicația Threads a fost lansată în SUA și în Marea Britanie, iar în curând va ajunge și în Europa. Aplicația Threads urmează să devină...
Ultima oră
Pe aceeași temă