24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUtrecht-Steaua, scor 1-1

Utrecht-Steaua, scor 1-1

Steaua rămâne fără victorie în grupele cupelor europene de patru ani, după ce a obţinut doar un egal la Utrecht, cu mari emoţii şi cu ajutorul arbitrilor francezi, potrivit realitatea.net.

Steaua a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut joi, în deplasare, împotriva olandezilor de la FC Utrecht, în etapa a treia a grupei K din Europa League.

Bogdan Stancu şi Surdu nu au jucat mai de mult împreună şi asta s-a văzut la Utrecht, unde atacul Stelei a fost ca şi inexistent. În plus, căpitanul Cristi Tănase a prins o zi foarte slabă, Nicoliţă, care începuse bine meciul, s-a stins repede, iar apărarea a fost cel puţin ezitantă în multe momente.

A rezultat astfel un meci urât pentru Steaua, iar gazdele, fără să facă un joc strălucit, şi-au trecut în cont marile ocazii ale partidei. Utrecht a avut o bară în prima repriză, prin Cornelisse (26), iar în debutul celei de-a doua a avut un gol anulat în mod eronat (50), pentru un ofsaid inexistent la Van Wolfswinkel, la o fază la care apărarea “roş-albaştrilor” a fost KO.

Nici arbitrii nu au mai putut face însă nimic pentru Steaua în minutul 60, când Ricardo Gomes, cel mai bun om al “roş-albaştrilor” până atunci, a pierdut un balon la marginea careului, oferindu-i-l pe tavă lui Duplan, care a înscris cu un şut frumos, în stânga lui Tătăruşanu, care nu a ajuns la minge în ciuda efortului făcut.

Condusă în Olanda, Steaua nu mai avea nimic de pierdut şi s-a aruncat în atac, însă fără prea mare luciditate. Cum era de aşteptat, “roş-albaştrii” au lăsat spaţii în apărare, iar Mertens (73) şi Schut (74) au trecut pe lângă 2-0.

Minutul 75 a adus o răsturnare de situaţie, Steaua egalând în urma unei faze fixe, când Schut a înscris cu capul în propria poartă, la o centrare a lui Nicoliţă care îl căuta pe Gardoş.

După egalare, pe teren a intrat Janos Szekely, revenit după o lungă perioadă de indisponibilitate, iar jocul Stelei a căpătat ceva mai multă cursivitate. Totuşi, olandezii s-au apărat bine şi nu le-au lăsat steliştilor culoare pe care să le poată specula. Stancu a încercat să-l învingă pe Vorms de la mare distanţă (77), iar Mulenga a trecut şi el pe lângă 2-1 (83), dar Tătăruşanu a fost atent şi a reţinut.

Steaua a scăpat ca prin urechile acului de o înfrângere la Utrecht în minutul 90+2, când gazdele au beneficiat de o lovitură liberă, iar “roş-albaştrii” retrăiau finalul meciului cu Napoli, în care au fost egalaţi în ultimele secunde, după ce au condus cu 3-0. Centrarea l-a găsit la 6 metri pe Mulenga, dar Tătăruşanu a fost la post şi a scos de pe linia porţii, salvând Steaua de la un nou eşec.

Steaua a fost încurajată la Utrecht de 500 de suporteri care şi-au susţinut favoriţii pe toată durata meciului, dominând în repetate rânduri fondul sonor.

FC UTRECHT – STEAUA 1-1 (Duplan 60 / Schut 75 – autogol)

FC Utrecht: Vorm – Cornelisse, Schut, Wuytens, Neşu – Silberbauer, Nijholt – Duplan, Mulenga, Mertens – Van Wolfswinkel. Antrenor: Ton du Chantinier.

Steaua: Tătăruşanu – Bonfim, Gardoş, Geraldo Alves, Latovlevic – Nicoliţă, Angelov, Ricardo Gomes, Cr. Tănase – Stancu, Surdu. Antrenor: Marius Lăcătuş.

Cartonaşe galbene: Mertens 29, Wuytens 35 / Geraldo Alves 74, Latovlevici 90+2

Arbitri: Said Ennjimi – Frederic Cano, Fredji Harchay – Tony Chapron, Fredy Fautrel – Lionel Jaffredo (toţi din Franţa).

Cele mai citite

Daniel Niculae se desparte de Rapid. “Contractul lui nu va mai fi prelungit”

Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va fi prelungit, anunță Victor Angelescu, acționar minoritar al clubului din Giulești. "Daniel Niculae este preşedintele clubului până...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă