31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialUtrecht-Steaua, scor 1-1

Utrecht-Steaua, scor 1-1

Steaua rămâne fără victorie în grupele cupelor europene de patru ani, după ce a obţinut doar un egal la Utrecht, cu mari emoţii şi cu ajutorul arbitrilor francezi, potrivit realitatea.net.

Steaua a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut joi, în deplasare, împotriva olandezilor de la FC Utrecht, în etapa a treia a grupei K din Europa League.

Bogdan Stancu şi Surdu nu au jucat mai de mult împreună şi asta s-a văzut la Utrecht, unde atacul Stelei a fost ca şi inexistent. În plus, căpitanul Cristi Tănase a prins o zi foarte slabă, Nicoliţă, care începuse bine meciul, s-a stins repede, iar apărarea a fost cel puţin ezitantă în multe momente.

A rezultat astfel un meci urât pentru Steaua, iar gazdele, fără să facă un joc strălucit, şi-au trecut în cont marile ocazii ale partidei. Utrecht a avut o bară în prima repriză, prin Cornelisse (26), iar în debutul celei de-a doua a avut un gol anulat în mod eronat (50), pentru un ofsaid inexistent la Van Wolfswinkel, la o fază la care apărarea „roş-albaştrilor” a fost KO.

Nici arbitrii nu au mai putut face însă nimic pentru Steaua în minutul 60, când Ricardo Gomes, cel mai bun om al „roş-albaştrilor” până atunci, a pierdut un balon la marginea careului, oferindu-i-l pe tavă lui Duplan, care a înscris cu un şut frumos, în stânga lui Tătăruşanu, care nu a ajuns la minge în ciuda efortului făcut.

Condusă în Olanda, Steaua nu mai avea nimic de pierdut şi s-a aruncat în atac, însă fără prea mare luciditate. Cum era de aşteptat, „roş-albaştrii” au lăsat spaţii în apărare, iar Mertens (73) şi Schut (74) au trecut pe lângă 2-0.

Minutul 75 a adus o răsturnare de situaţie, Steaua egalând în urma unei faze fixe, când Schut a înscris cu capul în propria poartă, la o centrare a lui Nicoliţă care îl căuta pe Gardoş.

După egalare, pe teren a intrat Janos Szekely, revenit după o lungă perioadă de indisponibilitate, iar jocul Stelei a căpătat ceva mai multă cursivitate. Totuşi, olandezii s-au apărat bine şi nu le-au lăsat steliştilor culoare pe care să le poată specula. Stancu a încercat să-l învingă pe Vorms de la mare distanţă (77), iar Mulenga a trecut şi el pe lângă 2-1 (83), dar Tătăruşanu a fost atent şi a reţinut.

Steaua a scăpat ca prin urechile acului de o înfrângere la Utrecht în minutul 90+2, când gazdele au beneficiat de o lovitură liberă, iar „roş-albaştrii” retrăiau finalul meciului cu Napoli, în care au fost egalaţi în ultimele secunde, după ce au condus cu 3-0. Centrarea l-a găsit la 6 metri pe Mulenga, dar Tătăruşanu a fost la post şi a scos de pe linia porţii, salvând Steaua de la un nou eşec.

Steaua a fost încurajată la Utrecht de 500 de suporteri care şi-au susţinut favoriţii pe toată durata meciului, dominând în repetate rânduri fondul sonor.

FC UTRECHT – STEAUA 1-1 (Duplan 60 / Schut 75 – autogol)

FC Utrecht: Vorm – Cornelisse, Schut, Wuytens, Neşu – Silberbauer, Nijholt – Duplan, Mulenga, Mertens – Van Wolfswinkel. Antrenor: Ton du Chantinier.

Steaua: Tătăruşanu – Bonfim, Gardoş, Geraldo Alves, Latovlevic – Nicoliţă, Angelov, Ricardo Gomes, Cr. Tănase – Stancu, Surdu. Antrenor: Marius Lăcătuş.

Cartonaşe galbene: Mertens 29, Wuytens 35 / Geraldo Alves 74, Latovlevici 90+2

Arbitri: Said Ennjimi – Frederic Cano, Fredji Harchay – Tony Chapron, Fredy Fautrel – Lionel Jaffredo (toţi din Franţa).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă