20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleDinamo - Steaua: 1-3. Steliștii rămân în cursa pentru titlu, după o...

Dinamo – Steaua: 1-3. Steliștii rămân în cursa pentru titlu, după o partidă dramatică

Steaua a învins-o pe FC Dinamo, în deplasare, pe Arena Națională, cu scorul de 3-1. Meciul, unul dramatic, în care s-au executat două penaltiuri, îi menține pe elevii lui Gâlcă în lupta pentru titlu.

După o primă repriză cu puține ocazii clare de gol, în care cele două echipe au evoluat sub așteptări, a urmat o repriză secundă dramatică. Meciul a fost întrerupt 20 de minute chiar în debutul reprizei a doua, după ce suporterii dinamoviști au aruncat cu torțe și petarde înspre poarta lui Arlauskis.

Cele 4 goluri ale partidei au venit în ultima parte a meciului. Pentru Steaua au marcat Stanciu, din penalti (min 77), respectiv de la peste 20 metri de poartă (79), dar și Prepeliță, tot din penalti (min 90+23). Dinamoviștii au marcat pentru scorul de 2-1, prin El Hamed (min 90+16), un jucător care a făcut echipă bună cu Rotariu în ofensivă, cu toate că cei doi au fost introduși mult prea târziu de tehnicianul Flavius Stoican.

Vezi aici Clasamentul Ligii I, actualizat după meciul Dinamo – Steaua

——

Live Text Dinamo – Steaua: 1-3

FINAL DE MECI

Min 90+23 PENALTI: GOOOL, Steaua. Prepeliță transformă penaltiul, scor de Țucudean.

Min 90+20: Dinamoviștii mențin suspansul la poarta adversă, după un joc foarte bun al lui El Hamed și Rotariu.

Min 90+18: Marc își salvează din nou coechipierii după ce reține un balon chiar din picioarele lui Țucudean.

Min 90+16: GOOOL, Dinamo. El Hamed marchează un gol frumos din careu.

Min 90+15: Țucudean înscrie și el, însă era în ofsaid iar golul nu este validat.

Min 90+13: SCHIMBARE, Steaua: Breeveld este înlocuit de Iancu.

Min 90+11: Mingea este jucată la centru, însă ritmul partidei a scăzut foarte mult. Steaua se apără foarte sus, în condițiile în care dinamoviștii sunt depășiți complet pe plan ofensiv.

Min 90+9: Steliștii se instalează din nou în jumătatea adversă.

Min 90+7: RATARE, Dinamo. Rotariu are un șut bun la colțul scurt, dar trimite în corner Arlauskis.

Min 90+7: SCHIMBARE, Steaua: Iancu îi ia locul lui Stanciu.

Min 90+5: Bilinski s-a accidentat. Stoican nu mai are la dispoziție nicio schimbare, însă atacantul polonez își revine.

Min 90+4: SCHIMBARE, Steaua: Rotariu intră în locul lui C. Matei. Rotariu a marcat 2 goluri împotriva Stelei.

Min 90+4: Chipciu ratează o ocazie mare de gol, dar obține corner. După această fază steliștii pierd mingea, însă dinamoviștii nu reușesc să iasă din propria jumătate.

Min 90+2: Steaua continuă să fie echipa mai periculoasă.

Min 90: Douăzeci de minute de prelungire. Meciul este prelungit cu minutele în care a fost întrerupt.

Min 89: RATARE, Dinamo. El Hamed are o lovitură bună de cap, din centrul careului stelist, dar ia la țintă transversala.

Min 88: Steaua execută o nouă lovitură liberă, dar centrarea foarte bună a lui Stanciu este finalizată cu o reluare a lui Tănase peste poartă. Dinamo pleacă în atac, dar Bilinski nu obține nimic.

Min 86: SCHIMBARE, Steaua: Țucudean îi ia locul lui Adi Popa.

Min 85: RATARE MARE, Dinamo. Niculae pune latul și trimite un balon peste poartă, dintr-o poziție ideală. 

Min 84: Dinamoviștii au balonul la centrul terenului.

Min 82: SCHIMBARE Dinamo: Bilinski intră în locul lui Cristescu.

Min 79: GOOOL, Steaua. Nicușor Stanciu reușește un eurogol de la 20 de metri de poartă.

Min 77: GOOOL, Steaua. PENALTI, transformat de Stanciu. Bărboianu l-a faultat pe Stanciu, în careu, iar stelistul a înscris fără probleme de la punctul cu var.

Min 75: Schimbare Dinamo: Elhamed intră în locul lui Lazăr.

Min 73: Steaua nu-și revine. Dinamo continuă să fie echipa mai periculoasă, cu multe centrări în jumătatea adversă.

Min 71: Faze spectaculoase la poarta lui Arlauskis, cu toate că dianamoviștii erau semnalizați în ofsaid. După o bară, Niculae este blocat de portarul stelist, însă arbitrul era deja cu fanionul ridicat.

Min 70: Varela își salvează echipa de la o fază periculoasă, după o pasă a lui Buloja de la colțul porții.

Min 69: GALBEN, Steaua: Breevlend intră urât la Nedelcearu. Stelistul a sărit cu un picior la minge, dar, în alunecare, l-a lovit în plin pe dinamovist. Nedelcearu își revine.

Min 68: Dinamoviștii au balonul, combină în propria jumătate, dar steliștii fac presing.

Min 66: Dinamo are două atacuri periculoase la poarta Stelei, dar alb-roșii nu reușesc să finalizeze.

Ora 22.30: Repriza a doua este reluată, cu o întârziere de 20 de minute. Acum trebuia să fie minutul 65 al partidei.

Ora 22.29: Meciul este reluat, însă dacă fanii lui Dinamo vor recidiva cu siguranță întâlnirea va fi suspendată, iar rezultatul va fi un 3-0 pentru Steaua la masa verde. Echipele au intrat pe teren.

Ora 22.22: Dănciulescu pleacă la vestiare să-l convingă pe centralul Cristi Balaj să nu anuleze meciul. În acest moment terenul este fol, ambele echipe fiind la vestiare.

Ora 22.18: Marius Niculae se duce și el la tribuna din care au zburat petardele și torțele pentru a-i liniști pe fani. Dacă aceștia nu se calmează, meciul ar putea fi pierdut la masa verde.

Ora 22.17: Centralul le-a făcut semn jucătorilor să părăsească teren. Dinamo poate pierde meciul la masa verde, dacă partida este anulată!

Ora 22.16: Arlauskis este lovit de un obiect, totuși pe teren nu se vede nimic. Dănciulescu a plecat de pe banca lui Dinamo să îi calmeze pe fani.

Ora 22.15: Arlauskis este convins în cele din urmă să revină în poartă, după ce torțele sunt înlăturate. 

Ora 22.12: Repriza secundă este oprită după doar un minut din cauza torțelor aruncate la poarta Stelei.

Ora 22.10: Echipele au revenit de la vestiare și începe repriza a doua.

PAUZĂ

Min 44+2: Dinamo execută un corner, dar elevii lui Stoican sunt prinși pe contraatac. Dinamo recuperează și pleacă din nou în atac, după ce speculează o greșeală a lui Tănase. Niculae a pornit cu mingea la picior, i-a pasat lui Lazăr, care șutează în diagonală, la colțul lung. Prinde Arlauskis.

Min 44: Marc intervine incredibil și își salvează echipa de la un gol făcut cadou. Portarul lui Dinamo a ieșit din careu în întâmpinarea lui Chipciu care scăpase liber spre un balon. Marc a respins spectaculos.

Min 44: Steaua faultează mult în ofensivă, inclusiv decarul său, Tănase.

Min 42: GLABEN, Dinamo. Matei a văzut primul cartonaș al meciului și are deja mai multe avertismente acumulate la ultimele meciuri, astfel că nu va evolua în etapa viitoare.

Min 40: Ocazie mare a Stelei! Steliștii au accelerat ritmul, la o fază la care Dinamo a fost prinsă pe picior greșit. Chipciu a combinat la marginea careului cu Stanciu, mingea a ajuns la Guilherme, care trimite o centrare perfectă în fața porții, dar Prepeliță a reluat peste poartă.

Min 39: Steliștii recurg la centrări lungi, dar fără răspuns. Gâlcă trebuie să găsească o soluție la pauză pentru atacul stelist.

Min 37: O nouă fază ofensivă stelistă este frântă după un duel între Tănase și Bărboianu, cu un fault al decarului stelist.

Min 35: Tănase trimite un șut la poartă, dar departe de poarta lui Marc. Adevăratul spectacol este în tribune, nu pe teren. Suporterii dinamoviști sunt la nivelul unui derbi, mai puțin echipele din teren, care au probleme la toate capitolele.

Min 33: Dinamo aruncă de la margine, din jumătatea adversă. Steliștii au din nou posesia.

Min 30: Dinamo execută o lovitură liberă, dar nu reușește decât să facă presing. Steliștii recuperează, Tănase reia spre Stanciu. Din nou dinamoviștii au mingea.

Min 28: Steaua continuă să ajungă cu mare ușurință la careul de 16 al lui Dinamo, însă de aici fazele steliștilor se pierd. Este clar că lui Gâlcă îi lipsește un om de gol.

Min 26: Tănase execută bine o lovitură liberă în careu, dar Prepeliță a reluat pe lângă poartă. Steliștii cer penalti la o fază la care Nedelcearu a fost lovit în cot de minge, dar nu se poate da așa ceva.

Min 24: Steaua beneficiază de două lovituri libere. Elevii lui Gâlcă pleacă din nou în atac pe flancuri, dar Guilherme mai mult îl încurcă pe Tănase. Rîpă și Toșca fac schimb de pase, steliștii țin mingea la centru.

Min 21: Steliștii se încurcă iar în careul lui Dinamo. Chipciu, Stanciu și Tănase au fost protagoniștii de această dată.

Min 20: S-au scurs primele 20 de minute, însă niciuna dintre echipe nu a reușit să fie concludentă. Ambele își arată problemele pe care le-au acumulat în ultimul timp. Dinamo continuă să fie o echipă fără experiență, în timp ce Steaua a pierdut viteza pe care o avea în perioada Reghecampf.

Min 19: Steaua dă primele semne că poate avea probleme cu dinamoviștii. Adi Popa reușește să oprească la timp o centrare a dinamoviștilor.

Min 17: ȘUT la colțul scurt al lui Bărboianu. Arlauskis prinde fără probleme.

Min 16: Steliștii sunt neconcludenți în careul dinamovist.

Min 14: Cea mai mare ocazie este ratată de Steaua. Chipciu i-a trimis o pasă foarte bună lui Stanciu, în careul dinamovist, însă acesta din urmă nu a reușit să reia pe spațiul porții, fiind incomodat și de unul dintre fundașii lui Dinamo.

Min 13: Publicul dinamovist face o atmosferă demnă de un derbi, cu toate că pe Arena Națională nu mai sunt 30-40.000 de spectatori ca la derbiurile de acum câțiva ani. A reînceput ploaia, care se resimte și pe stadion, partida nedisputându-se cu acoperișul tras.

Min 12: Steaua a avut o fază periculoasă la poarta adversă, după un corner, dar dinamoviștii au respins din fața porții centrarea lui Stanciu.

Min 10: Lazăr încearcă o cursă pe flancul său, dar este surprins în ofsaid. Steliștii au balonul și combină la centrul terenului.

Min 9: Rămâne de văzut cât de bună a fost soluția lui Gâlcă, cu Chipciu vârf împins. Șeptarul Stelei a atins meci de cel mult două ori până acum.

Min 7: Steaua o împinge pe Dinamo afară din jumătatea sa. Meciul începe încrâncenat și se anunță o partidă spectaculoasă, mai ales că diferențele între loturi nu mai sunt la fel de mari ca ultima dată.

Min 5: Dinamoviștii au o primă acțiune periculoasă la poarta lui Arlauskis. Dinamoviștii obțin și o lovitură liberă, executată de Matei, care trage peste poartă.

Min 3: Steliștii continuă să mențină posesia. Dinamo are o primă ieșire în atac, dar steliștii se apără bine.

Min 1: Steaua a avut lovitura de start. Steliștii au căpătat foarte repede posesia. Tănase a executat un corner pentru steliști, dar nu a fost nicio fază periculoasă la poarta lui Marc.

Ora 21.08: START de meci. A început meciul cu numărul 158 din Derbi de România.

Ora 21.05: Meciul începe cu întârziere din cauza torțelor aruncate pe teren de suporteri.

Ora 21.00: Începe meciul Dinamo – Steaua, derbiul Ligii I.

Echipă de start Dinamo: Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, S. Filip – M. Cristescu, Nedelcearu, Alexe – C. Matei, M. Niculae, V. Lazăr.

Echipă de start Steaua: Arlauskis – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Prepeliţă, Breeveld – Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu.

——-

Dinamo și Steaua dispută meciul cu numărul 158 din eternul derbi al României, partidă care va avea loc pe Arena Națională, duminică, de la ora 21.00. Presiunea va fi în primul rând pe elevii lui Gâlcă, în timp ce dinamoviștii vor lupta la victorie.

Meciul dintre Dinamo și Steaua, din cadrul etapei a 30-a a Ligii I, ar putea fi unul decisiv în lupta la titlu. După ce a învins-o pe Steaua cu 1-0 și a detronat-o din poziția de lider, ASA Târgu Mureș și-a mărit avansul la 5 puncte, în urma unei noi victorii, scor 6-1, cu Viitorul lui Hagi. Elevii lui Gâlcă sunt acum obligați să câștige în derbiul cu Dinamo pentru a reduce din diferența care îi desparte de mureșeni. Chiar și un egal ar fi un rezultat care le-ar diminua dramatic șansele la titlul roș-albaștrilor.

Citește și Analiză. Liga I, ca în NBA: Cele cinci finale care decid titlul, calificarea în Europa și cine merge în B

De cealaltă parte, Dinamo are nevoie de această victorie pentru a recăpăta încrederea fanilor în ceea ce este cunoscut sub numele de “Noul Dinamo”. Nu trebuie uitat faptul că echipa antrenată de Flavius Stoican a trecut prin grave probleme financiare, iar acum se luptă cu insolvența. Mai mult, termenul de 27 mai, pentru ieșirea din insolvență, care le-ar permite dinamoviștilor să evolueze în cupele europene în 2016, le-ar putea da și mai multă energie elevilor lui Stoican.

Dinamo a reușit să vândă peste 20.000 bilete la acest derbi, în timp ce Steaua s-ar putea să nu strângă nici măcar 1000 de suporteri. Probleme mari de identitate ale clubului patronat de Becali s-au reflectat și în rezultate mai slabe din ultimul timp. 

În ultimile 5 meciuri, Dinamo a acumulat 5 puncte, în timp ce steliștii și-au trecut în cont cu 1 punct mai puțin. În primele 12 partide ale returului, Dinamo a acumulat 15 puncte, iar Steaua, 17 puncte, astfel că forma din retur a celor două a fost asemănătoare.

După această partidă, pentru Steaua vor urma meciuri mult mai ușoare față de ale rivalilor de la ASA, astfel că șansele la titlu ale echipei lui Gâlcă ar putea fi decise după meciul cu Dinamo. 

În total s-au disputat 157 de meciuri în eternul derbi, steliștii având cu 2 victorii mai mult față de Dinamo, respectiv 56. Media de goluri în derbi este de aproximativ 3. Partida din tur a fost câștigată categoric de Steaua, cu scorul de 3-0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă