31.2 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăLifestyleAdio titlu! Seara în care jucătorii lui Liverpool au izbucnit în lacrimi

Adio titlu! Seara în care jucătorii lui Liverpool au izbucnit în lacrimi

Liverpool, principala contracandidată la titlu în Anglia, a încheiat dramatic partida de luni seara, cu Crystal Palace, scor 3-3. Cormoranii și-au redus considerabil șansele la titlu, cu doar o etapă înainte de finalul sezonului, iar marea favorită a devenit, pe ultima sută de metri, Manchester City, echipă care mai are de jucat o restanță și este la doar un punct în spatele lui Liverpool.

Liverpool are nevoie de un miracol pentru a mai câștiga titlul în Anglia, iar totul depinde de ce va face principala rivală, Manchester City în cele două jocuri pe care le mai are de disputat. În aceste condiții tehnicianul lui Liverpool, Brendan Rodgers, declara la finalul partidei Crystal – Liverpool 3-3, că Manchester City este campioană, condiderându-se deja învins în lupta pentru titlu.

Drama lui Liverpool: conducea cu 3-0 în minutul 79, scor final 3-3!

După ce a avut un sezon aproape perfect, cu uruguayanul Luis Suarez pe post de mașină de goluri, Liverpool a cedat totul în doar două meciuri. Mai întâi a venit înfrângerea cu Chelsea, pe propriul teren, scor 2-0, din etapa trecută, ca mai apoi, luni seară, tot în fața propriilor suporteri, să încheie 3-3 un meci pe care până în minutul 79 l-a condus cu 3-0.

Partida cu Crystal Palace, echipă de pe locul 11 care nu mai are nicio miză în ultimele etape, părea una destul de simplă pentru cormorani. Încrezători și cu speranța că vor șterge rușinea înfrângerii cu Chelsea, din etapa anterioară, elevii lui Brendan Rodgers au intrat pe teren în căutarea unei victorii extrem de importante.

Primul gol a venit în minutul 18, când Joe Allen a trimis, cu capul, din centrul careului, balonul în plasa lui Crystal. Allen era ajutat de veteranul Steven Gerrard, care l-a servit cu o pasă de gol perfectă. Liverpool se descurca din ce în ce mai bine și reușea să pună control pe jumătatea adversă, cu toate că până la pauză scorul rămânea 1-0.

Repriza a doua a început din nou bine pentru Liverpool, care, încrezători în victorie și-au continuat stilul de joc ofensiv și au majorat diferența, după o nouă pasă de gol a lui Gerrard, aflat cel mai probabil la ultimul sezon al carierei. Acesta îi pasa excelent lui Sturridge, care a trimis la vinclu.

Liverpool și-a pus în funcțiune și mașinăria de goluri, Luis Suarez, care doar două minute mai târziu ducea scorul la 3-0, iar pentru Liverpool părea că nimic nu se mai poate întâmpla. Au urmat câteva ocazii ratate la ambele porți, însă cormoranii au avut noroc, cel puțin până în ultimele 10 minute ale partidei.

Prima lovitură a venit în minutul 79, când Crystal a surprins apărarea lui Liverpool, după ce Brendan Rodgers a efectuat o schimbare. Damien Delaney, fundaș de meserie, a trimis o torpilă din afara careului către colțul stâng, iar portarul Mignolet a rămas fără replică.

A urmat o ratare a lui Allen (Liverpool), de care au profitat însă jucătorii lui Crystal, având în vedere că mingea a rămas în teren. Din nou surprinsă în apărare, Liverpool a cedat la nici două minute după primul gol încasat. De această dată a înscris atacantul de 24 de ani, Dwight Gayle.

Ritmul s-a rupt pentru Liverpool, iar echipa lui Rodgers a fost câteva minute în corzi, în două minute oferindu-le oaspeților două cornere. A urmat din nou o schimbare în tabăra cormoranilor, însă introducerea lui Moses pe teren nu a fost una cu noroc. În minutul 88 Gayle a îngenunchiat-o pe Liverpool, reușind dubla. Cele 7 minute rămase, cu tot cu prelungiri, nu au mai schimbat nimic pe tablelă.

Jucătorii Liverpool-ului au izbucnit în lacrimi la finalul partidei simțind parcă fiorul rece al eșecului, fiind foarte aproape de ratărea campionatului cu doar o etapă înainte de final.

Șansele minime ale lui Liverpool

După o seară de coșmar, Liverpool mai poate doar spera că Manchester City nu va avea o zi bună la niciuna dintre cele două partide pe care le mai are de disputat.

Cu doar un punct sub Liverpool, City are un meci în plus de jucat, restanța cu Aston Villa. Iar în ultima etapă cetățenii îi vor întâlni pe cei de la West Ham, în timp ce Liverpool va juca împotriva lui Newcastle United. Totuși indiferent de ce face City, Liverpool are neapărat nevoie să-și câștige ultimul meci din campionat.

Clasament Premier League: Liverpool – 81 puncte (37 meciuri), Manchester City – 80 pct. (36 meciuri), Chelsea – 79 pct. (37 meciuri)

În caz de egalitate de puncte, la finalul campionatului, clasamentul va fi următorul: Manchester City, Chelsea, Liverpool.

Ultimele meciuri: Manchester City – Aston Villa (locul 14), 7 mai; Manchester City – West Ham (12), 11 mai; Liverpool – Newcastle (9), 11 mai; Cardiff City (loc 20, ultimul) – Chelsea, 11 mai.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Angajații TAROM sunt nemulțumiți că au salariile la jumătate față de privați și amenință cu proteste

Piloții, dar și alte categorii de angajați ai TAROM sunt nemulțumiți de nivelul salariilor și sunt dispuși chiar să declanșeze grevă, în cazul în...

România, evaluări pozitive din partea OCDE

România atinge încă două ţinte pe drumul către aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), din perspectiva alinierii la cele mai bune...

Probleme pentru un satelit rusesc. S-a dezintegrat și a generat peste 100 de resturi şi fragmente pe orbită

Un satelit rusesc s-a dezintegrat în cursul nopții, generând peste 100 de fragmente și resturi pe orbită, conform anunțului făcut de agențiile spațiale americane. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă