24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalȘoc în China! Doi foşti miniştri au fost excluși din Partidul Comunist...

Șoc în China! Doi foşti miniştri au fost excluși din Partidul Comunist în aceeaşi zi

Partidul Comunist din China a luat decizia de a exclude din rândurile sale pe Li Shangfu, fostul ministru al apărării, și pe predecesorul său, Wei Fenghe, pentru încălcări grave ale disciplinei, un termen utilizat în mod obișnuit pentru acuzații de corupție.

Agenția de știri Xinhua, citată de Reuters, raportează că Li Shangfu este acuzat că ar fi primit mită în sume semnificative și că ar fi facilitat acte de corupție. O anchetă a constatat că Li „nu și-a îndeplinit responsabilitățile politice” și că a căutat să obțină avantaje personale pentru el și pentru alții. Decizia de excludere a fost luată de Comitetul Central al Partidului Comunist în urma anchetei dispuse în acest sens.

„În calitate de cadru de conducere de rang înalt al partidului şi al armatei, Li Shangfu şi-a trădat misiunea încredinţată (…), a trădat încrederea Comitetului Central al Partidului şi a Comisiei Militare Centrale (…) şi a provocat un mare prejudiciu cauzei partidului şi apărării naţionale”, mai menţionează Comitetul Central.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă