15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă epidemiologică la o școală din Galați, după ce o profesoară a...

Anchetă epidemiologică la o școală din Galați, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC

Direcţia de Sănătate Publică din Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică la Şcoala nr. 42 din localitate, după ce o profesoară a fost depistată cu TBC şi internată la Spitalul de Pneumoftiziologie, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu, citată de Agerpres.

În urmă cu câteva săptămâni, profesoara de engleză de la Şcoala nr. 42 a început să se simtă rău, dar a pus totul pe seama răcelilor sezoniere. Când a văzut că boala se agravează, şi-a făcut un set de analize şi aşa a aflat că suferă de o boală pulmonară. 

‘S-a confirmat că o doamnă profesoară are bacilul Koch şi este internată. După ce ni s-a confirmat că profesoara are bacilul Koch şi este internată la Spitalul de Pneumoftiziologie, a început testarea elevilor. Toţi vor fi testaţi şi dacă dermoreacţia este pozitivă, vor trebui să facă şi radiografia pulmonară. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare’, a spus Liliana Iordăchescu. 

Potrivit asistentei medicale din şcoală, Maricica Blehoianu, s-a efectuat testul rapid pentru depistarea bolii pulmonare la 185 dintre cei aproximativ 500 de elevi ai unităţii de învăţământ, iar 90 dintre aceştia prezintă risc mare pentru TBC, urmând să facă radiografii pulmonare. 

,,S-au luat şi alte măsuri pentru dezinfectarea incintei şcolii, dar ancheta epidemiologică încă nu a fost finalizată’, a spus Maricica Blehoianu. 

Directorul adjunct al şcolii, Cornel Neştian, a precizat că şi cadrele didactice şi-au făcut radiografii pulmonare. 

Părinţii elevilor sunt îngrijoraţi, mai ales după rezultatele testării preliminare a copiilor şi cer ca toate cadrele didactice să facă analize medicale amănunţite, la începerea fiecărui an şcolar.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă