30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăAldineVIDEO. UPDATE. Corina Creţu este noul comisar european pe Politici Regionale. Lista...

VIDEO. UPDATE. Corina Creţu este noul comisar european pe Politici Regionale. Lista completă a noii Comisii Europene. Reacţia Corinei Creţu. Juncker i-a pus şef lui Creţu, un finlandez.Ponta: Le cer domnilor Blaga şi Iohannis să retragă scrisoarea pe care au trimis-o la CE

UPDATE 15:15  Victor Ponta: Am ştiut de vinerea trecută, deci de 11 zile,  despre portofoliul pe care Corina Creţu îl va primi. Am vorbit la telefon cu Jean-Claude Juncker. Dar sâmbătă au început să apară tot felul de discuţii.

UPDATE 15:15  Victor Ponta: Îi multumesc domnului Cioloş, un profesionist desăvârşit, pentru cum a reprezentat România în aceşti ani.

UPDATE 15:14  Victor Ponta: Le cer domnilor Blaga şi Iohannis să retragă scrisoarea pe care au trimis-o la Comisia Europeană privitor la desemnarea Corinei Creţu. 

UPDATE 15:12  Victor Ponta: Fac apel la toţi europarlamentarii României, indiferent de ce familie politică ţin, să o susţină pe Corina Creţu în audierile din Parlamentul European. 

UPDATE 15:12  Victor Ponta: Un succes pentru România. Nu uitaţi că portofoliul revine României după ce în ultimii ani a fost la Polonia.

UPDATE 15:11  Victor Ponta: O felicit pe Corina Creţu. Asta înseamnă că România are o voce importantă şi respectată în Uniunea Europeană.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/f6f4f0ae31c78a348a8edab8b57f87a7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

UPDATE 15:10  Portofoliul Politicii Regionale, deţinut de Corina Crețu, va fi coordonat de unul dintre cei șapte vicepreședinți, adică de Jyrki Katainen (Finlanda) care este vicepreședinte pentru joburi, creștere, investiții și competitivitate.

UPDATE 15:09  Conferinţa de presă prilejuită de anunţarea componenţei noii Comisii Europene s-a încheiat.

UPDATE 14:44  Jean-Claude Juncker răspunde în continuare întrebărilor jurnaliştilor.

UPDATE 14:10  Corina Creţu, pe FacebookMă onorează desemnarea Preşedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în funcţia de Comisar European, ca şi susţinerea Guvernului României. Dezvoltarea Regională este cea mai importantă politică de investiţii din Europa şi mă bucur foarte mult că România a primit un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, încrederea de care se bucură ţara noastră la Bruxelles. Sunt pregătită să îmi asum responsabilitatea acestui portofoliu.

UPDATE 13:50  Jean-Claude Juncker răspunde acum întrebărilor jurnaliştilor.

UPDATE 13:35  Mai jos, lista completă a noii Comisii Europene, aşa cum apare ea pe site-ul Comisiei Europene.

President of the Commission: Jean-Claude Juncker (Luxemburg)
High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy / Vice-President: Federica Mogherini (Italia)
First Vice-President, in charge of Better Regulation, the Rule of Law and the Charter of Fundamental Rights: Frans Timmermans (Olanda)
Vice-President for Budget and Human Resources: Kristalina Georgieva (Bulgaria)
Vice-President for the Digital Single Market: Andrus Ansip (Estonia)
Vice-President for Energy Union: Alenka Bratusek (Slovenia)
Vice-President for the Euro and Social Dialogue: Valdis Dombrovskis (Letonia)
Vice-President for Jobs, Growth, Investment and Competitiveness: Jyrki Katainen (Finlanda)
Agriculture and Rural Development: Phil Hogan (Irlanda)
Climate Action and Energy: Miguel Arias Cañete (Spania)
Competition: Margrethe Vestager (Danemarca)
Digital Economy and Society: Günther Oettinger (Germania)
Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs Union: Pierre Moscovici (Franta)
Education, Culture, Youth and Citizenship: Tibor Navracsics (Ungaria)
Employment, Social Affairs, Skills and Labour Mobility: Marianne Thyssen (Belgia)
Environment, Maritime Affairs and Fisheries: Karmenu Vella (Malta)
European Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations: Johannes Hahn (Austria)
Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union: Jonathan Hill (Marea Britanie)
Health and Food Safety: Vytenis Andriukaitis (LItuania)
Humanitarian Aid and Crisis Management: Christos Stylianides (Cipru)
Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs: Elżbieta Bieńkowska (Polonia)
International Cooperation and Development: Neven Mimica (Croatia)
Justice, Consumers and Gender Equality: Věra Jourová (Cehia)
Migration and Home Affairs: Dimitris Avramopoulos (Grecia)
Regional Policy: Corina Crețu (Romania)
Research, Science and Innovation: Carlos Moedas (Portugalia)
Trade: Cecilia Malmström (Suedia)
Transport and Space: Maros Sefcovic (Slovacia)

UPDATE 13:32  Juncker îi prezintă, rând pe rând, pe toţi membri Comisiei sale.

UPDATE 13:25  Juncker: Frans Timmermans, propusă de Olanda, va fi prim-vicepreşedinte şi va fi mâna mea dreapta.

UPDATE 13:24  Juncker: Comisia se va ocupa de problemele şi proiectele mari. Nu ne vom ocupa de chestiuni minore.

UPDATE 13:22  Juncker: Am decis să am 7 vicepreşedinti.

UPDATE 13:17  Juncker: Ştiu că nu e un progres în ceea ce priveşte egalitatea de gen. Măcar nu am făcut un pas înapoi. M-am ţinut de cuvânt: trei din posturile de vicepreşedinţi sunt femei.

UPDATE 13:14  Juncker: Mi-a fost foarte greu să am în comisie nouă femei comisar. Am început cu trei şi până joia trecută încă mă luptam pentru a avea alte două femei în funcţia de comisar european.

UPDATE 13:11  Juncker: Sunt convins că avem o echipă câştigătoare. Chiar pot să bag mâna în foc pentru experienţa şi competenţa comisarilor. Echipa mea are nouă foşti prim-miniştri sau viceprim-miniştri şi şapte comisari.

UPDATE 13:02  Comisia Europeană a prezentat oficial componența Executivului, în care Corina Crețu este comisar european pentru Politică Regională. Anunțul a fost făcut pe site-ul Comisiei Europene. Corina Creţu va gestiona un buget de 350 de miliarde de euro.

UPDATE 12:39  EuractivDoi dintre candidaţii la un post în Comisia lui Jean-Claude Juncker ar putea avea probleme la audieri în Parlamentul European. Este vorba despre spaniolul Miguel Arias Cañete din cauza unor declaraţii cu caracter sexist, iar slovena Alenka Bratušek fiindcă a cântat "Evviva il comunismo e la libertà".

UPDATE 12:28  Reuters: România va primi portofoliul Politici Regionale. Comisarul European din partea României va fi Corina Creţu.

_ _ _

Jean-Claude Juncker a anunţat la finalul săptămânii trecute lista membrilor viitorului Executiv european după ce a purtat discuţii cu candidaţii propuşi de statele membre UE.

Pe listă se află şi nouă femei, la fel ca în actuala Comisie, număr cerut de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care a precizat, recent, că nu va aproba o Comisie în care femeile nu sunt reprezentante corespunzător.

Din cei 28 de comisari, 15 aparţin dreptei şi centrului-dreapta, opt sunt din partea socialiştilor şi cinci sunt din partea liberalilor.

ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Takuto Oshima, mijlocaș japonez, a semnat cu Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a realizat al treilea transfer al verii prin semnarea mijlocașului japonez Takuto Oshima. Costel Gâlcă, antrenorul echipei, a insistat pentru aducerea acestui...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Takuto Oshima, mijlocaș japonez, a semnat cu Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a realizat al treilea transfer al verii prin semnarea mijlocașului japonez Takuto Oshima. Costel Gâlcă, antrenorul echipei, a insistat pentru aducerea acestui...
Ultima oră
Pe aceeași temă