37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentAccident pe DN1. Un microbuz cu elevi a fost implicat

Accident pe DN1. Un microbuz cu elevi a fost implicat

Un microbuz cu elevi a fost implicat, miercuri, într-un accident rutier pe DN 1, la intersecţia cu breteaua de legătură cu A1, în zona Sălişte.

Din cauza gravității incidentului, autoritățile au activat Planul Roşu de Intervenţie, o măsură specială care permite mobilizarea rapidă a resurselor necesare pentru a gestiona situațiile de urgență de amploare. Mai multe echipaje de salvare și intervenție s-au deplasat la fața locului pentru a acorda ajutor victimelor și pentru a asigura zona accidentului.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1, dinspre judeţul Alba, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Poiana Sibiului, a virat la stânga, spre bretea, fără să acorde prioritate şi a intrat în coliziune cu un microbuz transport şcolar, condus pe DN 1 dinspre Sibiu de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, din judeţul Hunedoara. Nu sunt persoane blocate în vehicule. În aceste momente toate persoanele au fost evaluate medical, două minore primesc îngrijiri medicale la faţa locului,

informează IPJ Sibiu.

Conform informațiilor furnizate, în microbuzul implicat în accidentul rutier se aflau conducătorul auto, două cadre didactice și 11 copii, toți cu vârsta de 8 ani și originari din județul Hunedoara. În urma incidentului, două fetițe primesc îngrijiri medicale.

La fața locului au intervenit rapid patru echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, o autospecială de stingere, una de transport personal și victime multiple, și două ambulanțe SAJ, dintre care una cu medic, conform precizărilor ISU Sibiu.

Planul Roșu de Intervenție a fost activat începând cu ora 18:40 pentru a gestiona eficient situația și a acorda ajutorul necesar victimelor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă