40 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăPoliticăCiucă îl contrează pe Ciolacu: Data alegerilor prezidențiale este o decizie politică

Ciucă îl contrează pe Ciolacu: Data alegerilor prezidențiale este o decizie politică

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri despre ultimatumul dat de premierul Ciolacu ministrului Predoiu, de a pregăti hotărârea de guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale, că aici e vorba de o decizie politică și dată alegerilor se stabilește de către un guvern atunci când este în deplinătatea lui constituit din membrii aceluiași partid.
„Fiecare ministru e prezent acolo pentru a respecta și deciziile politice”, a mai spus Ciucă.

”Aici e vorba de o decizie politică. Dată alegerilor se stabilește de către un guvern atunci când este în deplinătatea lui constituit din membrii aceluiași partid și discuția nu mai are loc. Dar atunci când vorbim de o coaliție, inclusiv data alegerilor este o decizie politică, motiv pentru care e nevoie de consens politic. Ca atare, fiecare ministru e prezent acolo pentru a respecta și deciziile politice”, a spus Nicolae Ciucă, întrebat despre ultimatumul dat de premier ministrului Cătălin Predoiu, de a pregăti Hotărârea de Guvern cu data alegerilor prezidențiale în septembrie.

Întrebat dacă se poate merge cu un tandem președinte – premier, Ciucă a răspuns: ”Păi nu am decis fiecare dintre partide că mergem cu candidatul nostru? Cum am putea acum, după ce am avut o discuție cu liderii de filiale, să le spunem ce? E ceva care s-a schimbat 180 de grade în toată această diagramă, prin care pot eu să mă întorc către președinții de filială?”.

Coaliția de guvernare, indecisă. PSD și PNL încă dezbat data alegerilor prezidențiale din 2024

Tensiunile din interiorul coaliției de guvernare rămân la cote ridicate, pe fondul neînțelegerilor dintre liderii PSD și PNL cu privire la fixarea datei pentru alegerile prezidențiale.

În timp ce o parte dintre politicieni încep să-și anunțe candidaturile pentru funcția de șef de stat, coaliția de guvernare nu reușește să găsească o cale de mijloc pentru a seta data la care românii să își poată vota viitorul președinte. Fie că vorbim de orgoli sau de mize înalte, liderii celor două partide aflate la guvernare au păreri diferite și nu sunt dispuși să accepte varianta propusă de celălalt.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Scurt istoric

    27.02.2024 – PNL obtine in cadrul coalitei cu PSD devansarea a alegerilor prezidentiale in luna septembrie, pentru a-i face ”culoar” lui Iohannis spre functia de sef al NATO sau la UE, fiind totodata siguri ca PSD il va accepta pe Ciuca candidat comun la prezidentiale!
    15.06.2024 – PSD a anunta ca va avea propriul candidat. Iohannis a primeste de la NATO si UE exact ce merita un mascarici fanfaron ca el, care se autopropune candidat pe unde apuca: placute suedeze!
    23.06 2024 – Iohannis îi pune pe Ciuca si pe celelalte slugi pupincuriste iohanniste din PNL sa se ”suceasca” si sa ceara cu un tupeu de boschetari etilati PSD-ului ”impingerea” alegerilor prezidentiale catre iarna, sperand ca pana atunci Ciolacu va scadea in optiunea de vot a populatiei, iar mazeta iohannista Ciuca va creste pana la a fi ales presedinte, pozitie din care il poate scapa pe Iohannis, pe nevasta-sa si pe alti penali din PNL de puscaria ce-i asteapta daca pierd alegerile prezidentiale si parlamentare!